O tłuszczu poczytaj; zalecenia unikania go po treningu są nieaktualne, jedynie unikaj wtedy dużych ilości i tłuszczy bogatych w omega3 (antyutleniacze tuż po treningu nie są wskazane):
http://potreningu.pl/articles/1654/czy-po-wysilku-nalezy-unikac-tluszczu
http://potreningu.pl/articles/224/czy-po-treningu-mozna-jesc-tluszcz
http://potreningu.pl/articles/1161/tluszcz-w-posilku-potreningowym
http://potreningu.pl/articles/4178/czy-i-w-jaki-sposob-tluszcz-moze-wspomagac-budowe-masy-miesniowej/page/1
Tłuszcze zemulgowane (w mleku, nieściętych jajkach- tzn. z surowymi żółtkami i ściętym białkiem, śmietanie, surowym maśle, dobrej jakości domowym majonezie) - są lekkostrawne i możesz śmiało dodawać je do posiłków potreningowych. Lekko tłuste mięso może być. Bardzo tłuste czy smażone mięso jest dla większości ludzi ciężkostrawne - takich sytuacji lepiej już unikaj.