Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
23
hejka, co sądzicie o owadach w diecie na masę? patrzę, że np. takie świerszcze mają całkiem dobre BTW, a mam akurat dostęp, bo hoduje jaszczurki, dla ktorych takie rzeczy jako karme sie kupuje
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
1125
Napisanych postów
3777
Wiek
49 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
68447
Przecież dostałeś serio odpowiedź?... Ja widzę jedynie taki problem, że w Tajlandii czy Chinach one są chyba przeważnie przyrządzane poprzez smażenie w głębokim tłuszczo na chrupko, a to zdaje się nie jest optymalny sposób obróbki termicznej. Jednak ryzykowne byłoby jedzenie na surowo lub przyrządzanie na parze, bo istnieje groźba skażenia jakimiś bakteriami i zatrucia pokarmowego. Pozdr.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
1125
Napisanych postów
3777
Wiek
49 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
68447
Słowo "przyrządzić" nie musi oznaczać obróbki termicznej - Indianie przyrządzają rozmaite owady np. odrywając głowę i odnóża, a reszta jest już jadalna...
Szacuny
1034
Napisanych postów
4620
Wiek
34 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
35212
Trzenba tez wziac pod uwage ze rozne grupy etniczne sa przystosowane do roznego rodzaju pozywienia. To ze Chinczykow, czy Indianom nic sie nie dzieje, nie oznacza, ze Polakowi rowniez.