Zwracam się z prośbą do forumowiczów gdzie można kupić świężą, dobrą jakościowo wołowinę, ta z biedrony mi nie pasuje bo czesto trafia się "żylasta" pół wypluje :)
...
Napisał(a)
Witam,
Zwracam się z prośbą do forumowiczów gdzie można kupić świężą, dobrą jakościowo wołowinę, ta z biedrony mi nie pasuje bo czesto trafia się "żylasta" pół wypluje :)
Zwracam się z prośbą do forumowiczów gdzie można kupić świężą, dobrą jakościowo wołowinę, ta z biedrony mi nie pasuje bo czesto trafia się "żylasta" pół wypluje :)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
To jaka będzie zależy głównie od tego jaki kawałek kupisz
Weź polędwice to nie będzie " zylasta "
Wołowina to też kwestia przygotowania mięsa w odpowiedni sposób, nie każde nadaje się do wszystkiego
Weź polędwice to nie będzie " zylasta "
Wołowina to też kwestia przygotowania mięsa w odpowiedni sposób, nie każde nadaje się do wszystkiego
1
ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html
"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."
...
Napisał(a)
Może to Ci pomoże:
http://potreningu.pl/articles/2821/jak-wybrac-dobra-wolowine
Ewentualnie trzeba pytać w dobrze zaopatrzonych sklepach mięsnych czy mają wołowinę z ras mięsnych - ale cena będzie raczej wysoka...
Nie pamiętam, abym widziała w marketach coś takiego...
Być może niektóre sklepy mięsne sprowadzą taką wołowinę na specjalne zamówienie klienta.
Natomiast w sklepach, jak i czasem marketach - można spotkać cielęcinę - też droga, ale łatwiej dostępna i o wiele delikatniejsza od marnej jakości wołowiny.
Co do nieudanych, żylastych steków - można to wrzucić do zupy/rosołu wraz z innymi kawałkami mięsa i po problemie... Dobrze ugotowany kawałek po zmieleniu/zmiksowaniu i przyprawieniu może posłużyć jako składnik farszu naleśnikowego, pasztetu itp.
Pozdrawiam.
Zmieniony przez - M-ka w dniu 2017-02-11 14:29:06
http://potreningu.pl/articles/2821/jak-wybrac-dobra-wolowine
Ewentualnie trzeba pytać w dobrze zaopatrzonych sklepach mięsnych czy mają wołowinę z ras mięsnych - ale cena będzie raczej wysoka...
Nie pamiętam, abym widziała w marketach coś takiego...
Być może niektóre sklepy mięsne sprowadzą taką wołowinę na specjalne zamówienie klienta.
Natomiast w sklepach, jak i czasem marketach - można spotkać cielęcinę - też droga, ale łatwiej dostępna i o wiele delikatniejsza od marnej jakości wołowiny.
Co do nieudanych, żylastych steków - można to wrzucić do zupy/rosołu wraz z innymi kawałkami mięsa i po problemie... Dobrze ugotowany kawałek po zmieleniu/zmiksowaniu i przyprawieniu może posłużyć jako składnik farszu naleśnikowego, pasztetu itp.
Pozdrawiam.
Zmieniony przez - M-ka w dniu 2017-02-11 14:29:06
Polecane artykuły