SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dobra wołowina, gdzie kupić

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2754

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1657
Witam,
Zwracam się z prośbą do forumowiczów gdzie można kupić świężą, dobrą jakościowo wołowinę, ta z biedrony mi nie pasuje bo czesto trafia się "żylasta" pół wypluje :)
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4546 Napisanych postów 35814 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263240
To jaka będzie zależy głównie od tego jaki kawałek kupisz

Weź polędwice to nie będzie " zylasta "

Wołowina to też kwestia przygotowania mięsa w odpowiedni sposób, nie każde nadaje się do wszystkiego
1

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1127 Napisanych postów 3780 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68535
Może to Ci pomoże:
http://potreningu.pl/articles/2821/jak-wybrac-dobra-wolowine

Ewentualnie trzeba pytać w dobrze zaopatrzonych sklepach mięsnych czy mają wołowinę z ras mięsnych - ale cena będzie raczej wysoka...
Nie pamiętam, abym widziała w marketach coś takiego...
Być może niektóre sklepy mięsne sprowadzą taką wołowinę na specjalne zamówienie klienta.

Natomiast w sklepach, jak i czasem marketach - można spotkać cielęcinę - też droga, ale łatwiej dostępna i o wiele delikatniejsza od marnej jakości wołowiny.

Co do nieudanych, żylastych steków - można to wrzucić do zupy/rosołu wraz z innymi kawałkami mięsa i po problemie... Dobrze ugotowany kawałek po zmieleniu/zmiksowaniu i przyprawieniu może posłużyć jako składnik farszu naleśnikowego, pasztetu itp.

Pozdrawiam.


Zmieniony przez - M-ka w dniu 2017-02-11 14:29:06
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

kotleciki marchewkowo fasolowe

Następny temat

Ciasto jaglane na herbatnikach

WHEY premium