Szacuny
15
Napisanych postów
63
Wiek
28 lat
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
3225
witam, zastanawiam sie jakie makro może mieć mniej więcej takie mieso, ustawiam na
0wegli
11.4tłuszczy
18.2bialka
w 100g
po postu znalazlem gdzies takie i takie daje ale wydaje mi sie ze cos z tym jest nie tak
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
1127
Napisanych postów
3780
Wiek
49 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
68521
Nie ma jednego stałego makro dla poszczególnych rodzajów mięsa, bo ilość tłuszczu jest zmienna, a producent może używać chudszego lub tłustszego surowca. Na oko, to tam może być więcej, niż 11,4g tłuszczu, ja bym przyjęła z 15. Ale to bez znaczenia, jeśli nie szykujesz się w tym tygodniu na zawody :). Jeśli pomylisz się trochę co do makro, to niewiele - ważne, by w dłuższym czasie mieć rozeznanie, ile się zjada kcal, drobne odstępstwa nie są istotne. Pozdrawiam.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6273
Napisanych postów
76045
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754916
Każdy element może mieć inne wartości. Np szynka, czy łopatka wieprzowa od 8 do 20%. Na przyszłość polecam kupować całe elementy a nie gotowe mięso mielone. Wtedy mielić samemu lub dawać w sklepie do zmielenia.