SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

ciasto

temat działu:

Szybkie pytania bez logowania

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 557

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
W tej prawdziwej pizzy jakie jest ciasto, z jakich skladnikow i jakie skladniki fit maja zblizony sklad najbardziej?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Szacuny 14678 Napisanych postów 53199 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400739
Witaj,
pizza taka prawdziwa nigdy fit nie będzie. Można próbować wymieniać mąkę, robić spód ziemniaczany, z kalafiora, z sera i nie wiadomo czego jeszcze, ale to nigdy nie będzie to samo. Jak masz ochotę na pizze to zaplanuj sobie taką radość raz na jakiś czas, wlicz w bilans i się ciesz smakiem

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
pewnie najtansza mąka pszenna, ostatnio w lidlu widziałem kupowali 20 kg mąki castello czy jak ona się tam zwie, chcesz dobrą pizze zjedz raz na miesiąc prawdziwą i potraktuj to jako cheat
https://www.sfd.pl/PIZZA_LIGHT_NA_CIEŚCIE_RAZOWYM_Z_MOZZARELLĄ-t821967.html 

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Szacuny 14678 Napisanych postów 53199 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400739
Ta prawdziwa na pizze ma chyba jeszcze niższy typ niż taka standardowa

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1127 Napisanych postów 3780 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68520
Najniższy typ, to mąka tortowa 450, ale pizza spokojnie wyjdzie z mąki chlebowej 720, z dodatkiem otrębów czy mąki gryczanej i moim zdaniem taka będzie nawet smaczniejsza, niż z samej białej mąki. W "prawdziwej" jest mąka, drożdże, sól i woda. Pozdrawiam.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Szacuny 14678 Napisanych postów 53199 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400739
A typ 00? Ten typowo na pizze? Nie wiem, może to tylko taki 'potoczny' typ, a w rzeczywistości jest wyższy

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1127 Napisanych postów 3780 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68520
Nie wiedziałam, że są u nas takie rzeczy w sprzedaży - albo może leży na pólkach, a ja nie zwróciłam uwagi... W każdym bądź razie to jest różnica pomiędzy białym a bielszym :), dla zdrowia i sylwetki kompletnie żadna; jedynie dla konsystencji gotowej pizzy.

Ale dlaczego od razu popadać w skrajności - pomiędzy spodem z kalafiora a spodem z mąki 00 jest jeszcze pełno pośrednich opcji... Można pomieszać białą mąkę z odrobiną otrębów czy jakiejś innej, zdrowszej mąki i ciasto będzie przypominało smakiem i wyglądem zwykłą pizzę, a będzie zdrowsze... Jedynie osoby, które naprawdę nie tolerują glutenu i pszenicy mogą mieć problem ze stworzeniem smacznego i pulchnego ciasta.

Ja tam mieszam pszenną tortową z żytnią 720 i gryczaną (2/3 tej zwykłej) i jestem zadowolona z efektu wyjściowego, nawet bardziej mi takie coś smakuje, niż 100% białej pszennej mąki, córka też to bardzo lubi... Trochę kombinacji i idzie znaleźć kompromis.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

trening 5na5 plus objetościówka

Następny temat

puder

WHEY premium