Składniki:
- 250 g serka ricotta
- 160 g jogurtu
- 2 jaja- białka osobo z żółtkami
- 60 g ksylitolu
- 40 g budyniu waniliowego
- 1 jabłko
Przygotowanie:
1. Ser, jogurt, żółtka, ksylitol, budyń włożyć do miski i wymieszać rózgą do połączenia.
2. Jabłko obrać i pokroić w półksiężyce
3. Białka ubić, delikatnie wymieszać z masą serową. Przełożyć do foremki wysmarowanej tłuszczem. Na wierzch wyłożyć jabłka.
4. Piec w 180 stopni około 30 min, do zarumienienia.
Wartości:
914,6 kcal
B: 51,0 g
W: 84,6 g
T: 41,4 g
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html