Składniki :
- 250 g makaronu kokardki
- opakowanie szpinaku
- 2 piersi z kurczaka
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 200 ml. śmietanki 30%
- sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Makaron ugotować .
2. Szpinak umyć, osuszyć i usmażyć z czosnkiem i cebulką na patelni .
3. Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę , posolić popieprzyć i szybko przesmażyć.
4. Do mięsa dodać przygotowany wcześniej szpinak , zalać śmietanką i dusić 5 minut .
5. Ugotowany makaron dodać do mięsa z sosem, wymieszać razem i zajadać
Wartości ( 1 porcja ) :
401,1 kcal
B: 33,8 g
W: 37,9 g
T: 12,7 g
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2017-03-12 10:44:16
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html