SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Kurczak - jakość. Nadmiar jaj?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 653

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51563 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Cześć sportowe świry .

Do sedna:
Kupuję filety z kurczaka w Piotrusiu Panu bo praktycznie cały czas są promocyjnie po 10-12zł, ale mam obawy o jakość.

Raz zdarza mi się że ze 100g po pieczeniu jest 72-75, następnym po takiej samej obróbce 58-60, a to już trochę przesada. Czy myślicie, że to oszukaństwo, bo chyba aż o tyle wody nie mogą się różnić te zwierzątka?

Przy 300-400g dziennie robi różnicę.

Nawet zdarza mi się, że swędzą mnie dłonie i palce jak go dotykam i kroję - chemia?

Macie jakieś zamienniki nie drogie prócz nabiału? Ostatnio kostki z mintaja mi ładnie podchodzą, nie ma dużo glazury.

Może jajka? Tylko że już jem 6 dziennie, 9-10 nie będzie problemem - mam 17 lat?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 48 Napisanych postów 917 Wiek 28 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 16004
możesz też jeść podroby jak. np wątróbka, udka z kurczaka, wieprzowina np. schab czy karkówka, wędzona ryba,
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17702 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Zmien dostawce kurczaka, ja jestem zadowolony z lidlowego.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6265 Napisanych postów 76012 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754743
Nie widzę powodu w doszukiwaniu się teorii spiskowych. W tej chwili promocje są co chwilę po 11-12zł w większości sklepów a to czy waży tyle czy tyle po obróbce nie jest wyznacznikiem jakości. Zapraszam:

https://www.sfd.pl/GDZIE_NAJTANIEJ_Promocje,_nowości__wpisujemy_tutaj!-t536287-s110.html 

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51563 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Nie o teorie spiskowe chodzi, tylko dziwi mnie tak duża różnica w wodzie gdy mówi się o faszerowaniu chemiąbi wstrzykiwaniu do kurczków np. wody . No cóż poszukam innych źródeł białka.


Zmieniony przez - jakkjakk w dniu 2017-03-27 23:35:52
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Ekhem...ale zawsze po obróbce termicznej będzie mięsa MNIEJ! Toć jaka to teoria spiskowa ? Dużo ma tutaj sama obróbka, jak długo smażysz, pieczesz, czy dusisz, więc ja nie widzę tutaj nic podejrzanego. Jeden kawałek nie równa się drugiemu.
Jeden ma więcej wody, mniej tłuszczu etc.
Ale jak wspomniałam wyżej, dużo robi obróbka termiczna.

Inne źródła białka: zapraszam https://www.sfd.pl/BIAŁKO,_jakie_wybrać_Z_czego_czerpać_-t1135440.html#post1


Zmieniony przez - blue_hope w dniu 2017-03-28 09:27:32
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6265 Napisanych postów 76012 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754743
Różnica zawsze będzie. W zależności jak przeprowadzisz obróbkę a nigdy nie zrobisz jej tak samo.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
Jak poprzednicy. Tego typu sytuacje nie powinny Cię zbytnio dziwić, duże znaczenie w tym przypadku ma również obróbka termiczna.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Orzeszki ziemne

Następny temat

Przejscie z masy na eca

WHEY premium