Składniki:
na krem:
- 3 żółtka
- 250ml mleka
- łyżeczka kawy rozpuszczalnej
- płaska łyżka skrobi kukurydzianej
+ jakieś słodzidło i aromat np. Waniliowy
na biszkopt:
- 3 jajka
- opakowanie budyniu bez cukru
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki mleka
+słodzidło
Wykonanie:
Białka ubijamy, następnie łączymy z żółtkami wymieszanymi z resztą składników. Rozsmarowujemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia na grubość ok 1 cm. Pieczemy do zrumienienia.( ja najpierw w 150 stopniach a następnie 180 stopniach po ok.15min)
Składniki na masę mieszamy w rondelku i następnie doprowadzamy do wrzenia cały czas mieszając. Roladę posmarować kremem, wstawić do lodówki.
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html