Szacuny
1
Napisanych postów
44
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
5314
Witam mam pytanie jak liczyć białka wiadomo że najlepsze to pochodzenia zwierzęcego chodzi mi tu np. jak robię posiłek to daje jakąś rybę przykładowo i weźmy do tego makaron i teraz liczę białko z ryby i węgle z makaronu czy te białka które posiada makaron też liczymy ??
zazwyczaj makarony mają 15g białka i ok 60gram węgli przy spożywaniu 400 gram węgli dziennie daje też prawie ok 110g białka gdzie mi wystarczy 120g i teraz co czyli jajek mam nie jeść ryb mięsa nic bo mam białko z makaronu ??
Wiadomo że nie będę jadł tylko makaronu ale to aby taki mój przykład najbardziej ilustrujący to o co mi chodzi w tym pytaniu
Proszę o pomoc
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
33138
Napisanych postów
23209
Wiek
43 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
278150
Nie napisałeś nic o sobie , nie wypełniłes ankiety wiec wiecej ci nikt nie podpowie nic .Moze masz zle dobrane makro skoro całośc 120g białka wyciagasz juz z samego makaronu ( lub zakładasz ze z niego mozna tyle wyciagnac) wypełnij ankiete wrzuc rzut diety i fachowcy z forum podpowiedza ci konkretami
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6273
Napisanych postów
76045
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754916
Zawsze warto zbilansować dietę tak, aby dominowało w niej białko pochodzenia zwierzęcego z najlepszych jakościowo źródeł. Wliczać oczywiście należy wszystko.
Szacuny
978
Napisanych postów
11361
Wiek
5 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
191524
witaj, Pamiętaj że potocznie zwane białko nie pełnowartościowe uzupełnia aminokwasy z białkami pełnowartościowymi przez co wliczamy wszystko. Pozdrawiam