WoW...tragiczne wyniki. Obserwuj się, gdyż przy "typowym" Hashi często jest insulinoopornośc, PCOS, czy zespół Curshinga.
Badałaś androgeny? Kortyzol?
Co do diety.
1. Do każdego posiłku najlepiej wrzucaj warzywa
2. Komponuj posiłki tak, by te 20-25g białka na posiłek było, by móc osiągnąć
próg leucynowy
3. Odżywka białkowa w momencie braków białka z jedzenia, ale te 110g to na prawdę mało, więc nie ma sensu kupować (jeśli nie masz) odżywki, jak masz, wrzucaj w momencie jak wspomniałam wyżej braku możliwości podbicia białka z jedzenia
4. Szynki do wywalenia, polecam kupić kawał schabu, karkówki, czy nawet udźca z indyka zapeklować w ulubionych przyprawach i piec w piekarniku. Można mieć na chleb, czy na obiad
5. Chleb jest ok, jak jest z dobrego źródła, z jak najmniejszą liczbą składników najlepiej (sól, woda, drożdże/ zakwas), zostawiłabym go w jednym posiłku, masz mnóstwo innych węglowodanów, bardziej wartościowych (ściągi wrzucę na dole z czego korzystać)
6. Posiłki niech są zbilansowane na początku, czyli porcja białka, węgli i tłuszczy w każdym posiłku
7. Pamiętaj, by ważyć przed obróbką termiczną
8. Wrzucaj każdy składnik osobno, nie gulasz wołowy jako danie, tylko ilość mięsa jakiego używasz do danego dania i ew. tłuszcz na którym smażysz, czy coś
9. Warto na pewno zwracać uwagę na omega3 (mozesz suplementować), witaminę D (najlepiej najpierw oznaczyć, ale przy chorobach autoimmunologicznych najczęściej jest niedobór) plus okresowo cynk, selen by poprawić konwersję hormonów tarczycy
10. Nie bój się węglowodanów na kolację (tak z góry mówię, bo często kobiety ujmują właśnie węgle z ostatniego posiłku), jadaj też tłuste ryby, mięsa, warto zaopatrzyć się w awokado, olej kokosowy, lniany, masło klarowane, orzechy różnego rodzaju.
11. Przy hashi wywaliłabym nabiał i gluten (może nie całkowicie, ale na pewno na jakiś czas, by poprawić konwersję)
12. Zrobiłabym badania o których wspomniałam wyżej, bo zazwyczaj samo hashi ma powiązanie
Ściągi:
https://www.sfd.pl/WĘGLOWODANY,_jakie_wybierać_-t1135388.html
https://www.sfd.pl/BIAŁKO,_jakie_wybrać_Z_czego_czerpać_-t1135440.html#post1
https://www.sfd.pl/TŁUSZCZE,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135648.html#post1