SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta redukcyjna do oceny, 76kg

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4521

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6267 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754787
Możesz więc tak zrobić. Nie ma co kombinować. Kwestia czasu i cierpliwości a poziom tkanki tłuszczowej będzie spadał.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 30 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 2177
A co do pytań. Odpowie ktoś? I doradzi ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
bose123
Mozzarella jest ok. Nic mi po niej nie było. Kupuje najcześciej boczek parzony. Jest jeszcze z tego co widziałem pieczony.
Surowe w mięsnych chyba też ?

Słyszałem że niektórzy wrzucają zamiast boczku jakieś kabanosy kiełbasy, jednak średni pomysł jak na moje oko...
Od czasu i dobrego kabanosa wrzucić można, nie mniej jednak należy pamiętać o proporcjach, że nie tylko o6, ale i o3 w diecie musi gościć.

NIe wiem czym moge boczek zastapić. Jestem mięsożercą i nic na słodko mnie rano nie zadowoli :D Ketchup już udało mi się ograniczyć do 0. Bo robie własny. Wypijam też czasem jak mam zły dzień i dużą ochote i głód cole 0kcal żeby to zabić. Do smażenia niedługo dołączy olej koko bezsmakowy, więc nada się do pieczenia mies.
Jak nie masz pomysłu na dania, warto zajrzeć do KUCHNI SFD tam znajdziesz mnóstwo przepisów. Boczek od czasu to ok wybor, ale nie jako baza diety i jedzony codziennie do jajecznicy. Można zjeść chociażby jakieś babki, które sama robię z mozzarellą, papryką, cukinia, doprawiasz, mieszasz możesz do sylikonowych foremek, możesz do formy blaszanej ...jak lubisz, dajesz do piekarnika możesz zrobić to w formie omletu też. Cola zero od czasu do czasu Cię nie zabije, ale radziłabym po prostu zrezygnować i przyjrzeć się głodowi, być może zwiększyć udział warzyw, wypijanej wody itd. Albo przyjrzeć się kaloriom. Olej kokosowy jak najbardziej ok, do smażenia nada się też smalec, czy masło klarowane.


A co do tustych mięs. Będę w takim razie wrzucał na zmiane co drugi dzien, filety/uda z kury/ wołowine/ karkowke/boczek surowy.
Twarogi wyrzucę. Mozzarella będzie wchodziła 3x w tyg żeby się nie przejadła.
Kupiłem też na zamiane ryżu kasze jaglaną i jęczmienna.
Skoro szkodziły płatki owsiane, duże prawdopodobieństwo, że zaszkodzi jęczmienne, gdyż też jest glutenowa. Dlatego nie przesadz na początek z jej ilością, obserwuj organizm. Jaglana jest ok, nie powinna zaszkodzić.
Zobacze jak zareaguje. Teraz rzadziej jadam ryż naturalny bo zołądek sobie z nim nie radzi i mam spuchniety brzuch i gazy. więc przed treningiem 1-2x w tyg go wrzucam. Tak to al'dente (tak 3/4 objętości) paraboliczny , i po treningu basmati lub paraboliczny już ugotowany całkiem.
Ryż biały w ogóle bym wyeliminowała, i właśnie zastąpiła parabolied, jaśminowy, czy basmatii.

A co do reszty pytań..
1/ Spalacze fatu? Niby naturalne to używam cynamon, imbir, herbata yerba mate /pokrzywa/ czystek , kawa, grejpfruty, ostre przyprawy i zioła,
Myślisz że jakbym jakiś dokupił dało by to coś? czy to placebo?
Zerknij na ten artykuł http://potreningu.pl/articles/592/jak-wybrac-dobry-spalacz-tluszczu
2/ Co tydzień będe wydłużał 2min trening HIIT. Bo zaczynam się przyzwyczjać do czasu trwania.
3/ Rotacje powiększać?

Pytanie jak zachowują się obwdy, bo jak spada to i po co ?
4/ Refeed day jak często i jak stosować? Bo ostatnio już odczuwam częsty głód i brak ochoty na wszystko...
Przypomnij jak długo trwa redu? Może czas na wejście na okolice zerowego i odpoczynek, fizycznie i psychicznie ciało odpocznie.
5/ Marynujesz mięso samymi przyprawami? Bo ja dodaje łyżkę oleju rzepakowego żeby mięso nie puszczało soków podczas obrobki.
Ja najczęsciej daje trochę smalcu, do tego tymianek, lubczyk, pieprz, sól liść laurowy, majeranek, czasem inne zioła i co najmniej 12h w lodówce. Czasem robię na mleku mięso, zależy od przepisu

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 30 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 2177
Redukcja trwa od Wielkanocy. Od miesiąca jestem na bilansie DT 2700 DNT 2500.
A obwody?
04.04.2017
Waga 78
Klatka: 100
Biceps: P34.5 / L33.5
Przedramię: P28 / L27,5
Brzuch: 89
Uda: P58 / L58,5
Łydka: P36.5 / L37.5

21.05.2017
Waga 76
Klatka: 97
Biceps: P34 / L33
Przedramię: P28 / L27,5
Brzuch: 85
Uda: P57 / L58
Łydka: P36.5 / L37.5
Spada powolutku.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 30 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 2177
Poczytałem troche i może kupie https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Burn4All-opis34715.html?gclid=Cj0KEQjw9YTJBRD0vKClruOsuOwBEiQAGkQjPytJGP3vuOyngqFqLL72zieBRDExOg5OAo4OrinC5jsaAu3A8P8HAQ#opis

Zacznę od małej ilości i z biegiem redu będę dodawał dawke. Myślę po redukować jeszcze 2msc. Chce się pozbyć tych fałd tłuszczu z brzucha raz na zawsze
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6267 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754787
Efekty są dobre. Ładnie spada obwód w pasie. Spalacz jeżeli już, to wylicz sobie tak, żeby starczył Ci na końcówkę redukcji.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 30 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 5222
jw


Zmieniony przez - marcoo123 w dniu 2017-05-22 23:57:41
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 30 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 2177
jak kupie 100tab to przed 2 tyg bede brał 1 przed treningiem a w DNT z rana do sniadania. Nastepne 2 tyg po 2 szt tak samo procjowanie i do skonczenia opakowania potem po 3 dziennie tak samo porcjowanie jak przy jednej. Czyli całość wystarczy na 47 dni. Myślisz że będzie dobre takie rozwiązanie? Czy suplementacja powinna trwać dłużej?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 30 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 2177
Czuje, że w lecie będzie często gościła u mnie karkówka i boczek z grilla ;d
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6267 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754787
Być może dobrze. Dobór spalacza i jego stosowanie jest dość mocno indywidualne. Zależne od tego, jak organizm reaguje na związki psychoaktywne. Karkówka i boczek to dobre źródła białka i tłuszczów. Oczywiście sensownie włączone w dietę.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Redukcja. Jak zacząć?

Następny temat

Sól - dzienna podaż

WHEY premium