SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Posiłki

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 7061

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 30 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 538
Witam, mam pytanie dotyczące oleju na ktorym smażę mięso jest nim olej lniany, mam go zlewac do posilku po usmazeniu
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 33076 Napisanych postów 23167 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 278055
Nigdy ale to nigdy nie smaż na lnianym , lnianego nie wolno nawet podgrzewać . Do podsmażania masło , oliwa a do smażenia kokosowy, smalec , masło klarowane ( przykładowo )
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 30 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 538
Ale jak np mam w posilku 20g oleju lnianego albo kokosowego to do posilku dodawać na zimno tak
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 33076 Napisanych postów 23167 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 278055
Kris944
Ale jak np mam w posilku 20g oleju lnianego albo kokosowego to do posilku dodawać na zimno tak
według diety . jesli masz w planach w jakims posiłku 20 g lnianego to musisz go spozyć , albo do sałaki na zimno albo w kieliszku czy na łyżce w kilku porcjach. Jak kokosowy to mozesz na nim smazyc i normalnie wpisujesz w bilans bo on nie wyparowuje tylko wsiąka w potrawe a ze 1 czy 2 gramy zostana na patelni to juz trudno
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 48 Napisanych postów 917 Wiek 28 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 16004
olej lniany zawiera bardzo dużo kwasów wielonienasyconych, ulegających w wysokich temperaturach niekorzystnym przemianom, w wyniku których powstają związki niebezpieczne dla zdrowia.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 30 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 538
Robiłem tak ze olej kokosowy co na patelni to tez na talerz, i dzieki za info o oleju lnianym ze nie mozna na mim smażyć
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 30 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 538
A jak mam w posiłku olej kokosowy to znaczy ze do smarzenia tylko, czy na zimno też
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 48 Napisanych postów 917 Wiek 28 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 16004
wystarczy jak na nim smażysz.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294222
smażymy na kokosowym, smalcu dobrej jakości, maśle klarowanym czy oliwie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
Unikaj przede wszystkim długotrwałego i agresywnego smażenia. Niemniej jednak tak jak wyżej wspomnieli koledzy - olej lniany nie nadaje się do smażenia, gdyż jest niezwykle podatny na utlenianie przez co może być potencjalny niebezpieczny dla naszego ustroju. Oczywiście istnieją również inne formy obróbki termicznej.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta redukcyjna

Następny temat

Dieta

WHEY premium