SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Czy skład pieczywa jest ok. ?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1032

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 14 Wiek 29 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 134
Chlebek wiejski z lidla :P
Chlebek jest przenno -żytni :
Mąka przenna 33,1 %
Mąka żytnia 36,2 %
Mąka ze słodu jęczmiennego
sól
Produkt może zawierać: jaja, soje, mleko, orzechy, sezam, łubin.

Te wartości które nie są podane w składzie również ich nie ma.
Jestem na redukcji i chcę się do niej przyłożyć, czy mogę takie pieczywo spożywać ? Wiem, że mało jest tych wartości podanych, ale niestety tyle też było na rozpisce.

Zahaczę jeszcze o jeden temat, czy można spożywać takie rzeczy jak : budyń, musztarda czy ketchup z takich lepszych. Nie to, że nie wiadomo ile, tak co drugi dzień po 10 g.
Lubię sobie dodawać łyżkę musztardy do twarogu, bo fajna pastę tworzy ;p stąd też moje pytanie.
Czekam na informacje, pozdrowienia ! :D
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Skupiłabym się jak już chcesz jadać pieczywo na żytnim, na zakwasie, pełnoziarnistym.

Co do musztardy nie widzę problemu dodać 10g.
Ale 10g budyniu ? Na cóż ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 14 Wiek 29 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 134
hahaha :D
Nie nie, to akurat nie tyczy się budyniu :P
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 444 Napisanych postów 2520 Wiek 26 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 266183
chleb raczej słaby ogólnie, wspomniany żytni na zakwasie na pewno najlepszą opcją
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6265 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Postaraj się kupować takie, które w składzienie mają mąki pszennej, nniskiego typu. Najlepsze jakościowo będą twarde i ciężkie pieczywa. Pumpernikiel, pelnoziarniste.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 134 Napisanych postów 702 Wiek 42 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 10354
A po co ten chleb? Pieczywo wogole?
To pomysl na weglowodany?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6265 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Pieczywo jak najbardziej może być obecne w diecie i nie jest gorsze niż makaron czterojajeczny. Skoro autorka tematu ma na nie ochote i wybierze dobre jakościowo, to nie widzę problemu.
1

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 33071 Napisanych postów 23163 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 278047
abdulkanarek
A po co ten chleb? Pieczywo wogole?
To pomysl na weglowodany?
chleb to dobra opcja jako kanapki do pracy np. Jak już wyżej napisali chleb z dobrej mąki i z jak najkrótszym składem. Im lepszy tym cięższy . Żytni pełnoziarnisty w jednej malej kromce to około 35G. A jakiś dmuchawiec kiepski to 15G w kromce.


Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2017-06-09 18:32:08
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kiedy przestać dokładać kalorie?

Następny temat

Bardzo długa redukcja. Co dalej?

WHEY premium