Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Przeanalizuj zalecane zmiany i wklej jeszcze raz wyliczenia kcal, makroskładników i rozpiskę diety.
...
Napisał(a)
Ok, dzięki za pomoc, program tutaj wyliczył mi ogólnie więcej białka niż sam wyliczyłem kalkulatorem, ale fakt jest tego za dużo. Zacznę to poprawiać. Mówisz że czeka mnie redukcja, oznacza to że muszę ułożyć nową dietę z ujemnym bilansem, zredukować ilość tkanki tłuszczowej do ok 15% i znów zacząć robić masę od nowa, na zdrowszych warunkach. Dobrze rozumiem poradę?
...
Napisał(a)
15% to ilość, od której warto już redukować a nie ilość do której należy redukować. Polecam poczytać:
https://www.sfd.pl/Body_fat__znaczenie_w_budowaniu_masy_mięśniowej-t1132868.html
https://www.sfd.pl/Body_fat__znaczenie_w_budowaniu_masy_mięśniowej-t1132868.html
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Ok, dzięki za materiał, przestudiuję :) Tu jeszcze wklejam poprawioną dietę na mase wg. waszych zaleceń.
...
Napisał(a)
Gainer zdecydowanie do eliminacji. Nie jest to produkt, który powinno się spożywać w ciągu dnia. Resztę produktów wprowadź przed obróbką a nie po niej. Mięso z piersi kurczaka i jaja. Ostatni posiłek do zmiany na pełnowartościowy. Białko max 160g.
Zmieniony przez - domer w dniu 2017-07-09 13:30:22
Zmieniony przez - domer w dniu 2017-07-09 13:30:22
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Ok, dzięki za porady, ale fakt po przeczytaniu artykułu zdziwiłem się, znaczy wiedziałem że mam BF ponad normę, chociaż nie wygląda to jakoś specjalnie źle w porównaniu z niektórymi na siłowni. Teraz się zastanawiam czy faktycznie nie zjechać przynajmniej do 15%, zanim wprowadzę tą diete, myślę że będzie to rozsądniejszy wybór, tak więc czas przeczytać coś o redukcji i ułożyć nową dietę, a tą wykorzystam później. :)
...
Napisał(a)
W obecnej i tak masz kcal tyle co kot napłakał. Sugeruję wyliczyć zapotrzebowanie na podstawie wzoru:
https://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne,_skł._prod._żywnościowych,_BF-t276436.html
Następnie wyeliminować słabej jakości produkty, o których pisaliśmy. Te 2700kcal to prawdopodobnie ilość na redukcję.
https://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne,_skł._prod._żywnościowych,_BF-t276436.html
Następnie wyeliminować słabej jakości produkty, o których pisaliśmy. Te 2700kcal to prawdopodobnie ilość na redukcję.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły