Ze specjalną dedykacją dla Lodzianina
Składniki: ( nie podaję dokładnie , niech przepis pozostanie inspiracją )
- makaron spaghetti z mąki durum
- kurki
- cebula, czosnek , natka pietruszki
- śmietana 30%
- masło
- sól , pieprz
Przygotowanie:
1. Makaron gotujemy al dente , odcedzamy , nie przelewając go na sitku wodą
2. Kurki oczyszczamy myjemy i smażymy na maśle z dodatkiem czosnku oraz poszatkowanej cebulki.
3. Tak przygotowane kurki podlewamy śmietanką 30% , przyprawiamy solą ,pieprzem i natką pietruszki oraz dodajemy makaron
4. Całość mieszamy , posypujemy jeszcze natką, parmezanem oraz podajemy z grillowanym filetem z kurczaka
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2017-07-07 20:05:40
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html