Składniki:
-100g mąki z ciecierzycy
-5g suszonych drożdży
-5g cukru
-120g ciepłej wody
-10ml oliwy z oliwek
-szczypta soli
-100g borówek
-100g nektarynek
- odrobina mąki ziemniaczanej
-10g wheya
Wykonanie:
Wszystkie składniki na ciasto połączyć i dobrze wymieszać. Konsystencja powinna być dosyć rzadka. Wylać do formy (u mnie tortownica o srednicy 20cm) i odstawić na 20-30minut. Drobno pokrojoną nektarynkę i borówki oprószyć mąką ziemniaczaną i wyłożyć na ciasto.
Wstawić do nagrzanego do 200 stopni Celsjusza piekarnika i piec ok 25minut, aż boki się zrumienią.
Polać polewą z wheya.
Makro:
650,3 kcal
B:31,7 g
W:89,2 g
T:18,6 g
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html