SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Teksańskie Burrito - prosty i szybki przepis

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 5002

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 301 Napisanych postów 3861 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 33763
Proporcje i składniki wedle uznania, ja robię na parę dni żeby mieć z głowy więc wychodzi sporo (ok 11 sztuk):

Składniki:
- mięso mielone (chude z szynki, łopatki wieprzowej, wołowiny, indyka - wedle uznania) 1000g
- przecier pomidorowy 190g
- czerwona fasola 2x400g
- dwie zielone papryki
- trzy czerwone cebule
- dwa opakowania tortilli ( biedronka ma często pełnoziarniste gotowce, jak nie ma to pszenne lub jakie znajdziecie ) 600-650g
- pieprz cayenne lub zwykły
- sól, ostra i słodka papryka, 3 ząbki czosnku
- oliwa z oliwy lub PAM
- wykałaczki
- (opcjonalnie mozzarella jedno opakowanie 125g)
- (opcjonalnie sos chili taotao słodko-pikantny -tesco)

Przygotowanie:
1. Kroimy w kostkę cebulę oraz paprykę (bez środka) i wrzucamy na naoliwioną patelnię, podsmażamy do zarumienienia. Rozgrzewamy piekarnik do 180 C.
2. Dodajemy mięso, wyciśnięty czosnek, przyprawy i gotujemy około 10 minut, mięso musi być zarumienione.
3. Dodajemy przecier oraz fasolkę, mieszamy i gotujemy jeszcze chwile (ok 3 min)
4. Przygotowujemy tortille (maczamy palce w wodzie i skrapiamy lekko każdą sztukę, zapobiega to pękaniu)
5. Zdejmujemy farsz i ładujemy na zwilżone tortille, u mnie wchodzą 4 kopiaste duże łyżki na sztukę, [tutaj opcjonalnie można dać pokrojony plaster mozzarelli na górę] następnie zamykamy w kopertę zapinając wykałaczką i układamy odwrotnie ( zamknięty fragment do dołu) na naczyniu żaroodpornym lub tackę wyłożoną papierem.
6. Wkładamy nasze burrito do piekarnika na 10 minut i gotowe. Podajemy z sosem słodko-pikantnym lub innym wedle uznania.

Makro +/- na całość czyli 11 szt.
4100kcal
B-339g
W-465g
T-98g
Smacznego.













5
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 104 Napisanych postów 3515 Wiek 32 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 72003
Spoko makro, uciąć białka z fasoli albo mieska i na cały dzień szama z głowy :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14676 Napisanych postów 53181 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400650
Ja od tej Pano tortilli wolę pełnoziarnista z Lidla Wiadomo że to nie rewelacja ale smakowo jest niezła

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Moje smaki
1

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 301 Napisanych postów 3861 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 33763
Najlepiej placka zrobić samemu, ale to dodatkowa robota i łatwo pękają. Te sklepowe nie są takie tragiczne, akurat wczoraj nie było pełnoziarnistych to brałem co było. Muszę do lidla podjechać nigdy tam nie chodzę, dzięki za info :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94381 Napisanych postów 364300 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1668720
Pszenne najlepsze
Przepis fajny

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 86 Napisanych postów 93 Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 131831
Żeby nie pękały trzeba wrzucić do garnka i przykryć pokrywką. Wtedy trochę się "parują" i są w miarę elastyczne. Zależy jeszcze z jakiej mąki, ja robię z mieszanej - co mi tam pod rękę podejdzie ale zazwyczaj najwięcej jest pszennej.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 5 Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 1584
Użyłeś przecieru pomidorowego czy koncentratu? Na zdjęciu wygląda na koncentrat choć słabo widać. A to dość znacząca różnica.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Czy to faktycznie znacząca różnica ? Jak użyjemy koncentratu pomidorowego to smak pomidorów będzie bardziej wyrazisty, po użyciu przecieru będzie trzeba chwilkę sos poddusić żeby odparować nadmiar płynu . Myślę że każdy i tak użyje tego co ma aktualnie dostępne w lodówce

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Spaghetti z cukini by bziubziuś

Następny temat

Proste lody arbuzowe by krzyzu9218

WHEY premium