Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Kg nie są widoczne i nie mają znaczenia. Gdyby miały znaznaczenie, to osoba o 78kg i 80cm w pasie wyglądałaby tak samo jak osoba o 78kg i 100cm w pasie.
1
...
Napisał(a)
Dobra nie mówmy o tych kilogramach po prostu dobrze bym się czuł przy tej wadzę i tyle moja sprawa. Wracam do pytania zadanego wcześniej
...
Napisał(a)
Nie rozumiem o co pytasz odnośnie białka. Ustal 2g/kg masy ciała i po problemie. Gdzie jest jakaś nieścisłość?
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Właśnie to jest ten klasyczny wzór 2g/kg ,ale patrząc na diety białko bierze po 20% w makro. Chodzi mi o to ,że normalnie jem więcej białka i biorąc pod uwagę ten wskaźnik to redukuję np jajka/ilość mięsa/sera/mleka i źle się z tym czuje troche
...
Napisał(a)
Szablon zazwyczaj jest taki - 15% biał 60% węgle 25% tł. Ja wolałbym 20% biał 50% węgle 30% tł i moje pytanie jaka jest w tym różnica i dlaczego (co lepiej wejdzie) chociaż jest to chyba zależne od każdego organizmu.
...
Napisał(a)
dajmy na to ,że zjem jajecznice z 5-6 jaj do tego bułkę albo dwie dajmy na to grahamke i w jednym posiłku mam połowę białka z dnia to reszta posiłków dajmy na to po 20g białka co dla mnie jest trochę niemożliwe bo minimalnie wychodzi mi po 30g w posiłku. Chaotycznie to opisuje ,ale może zrozumiesz o co mi chodzi
...
Napisał(a)
Nie dziel procentowo, masz 63kg, to przyjmij sobie około 150-160g białka, by tego mięsa etc na talerzu coś znaleźć. Węgle sporo Ci nabiją go (daj nieco więcej tłuszczy 1,5g na kg mc) i reszta węgle. Jaki problem ;>?
1
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
Nie ma żadnych szablonów ani %. Ustal 2g/kg masy ciała i zapomnij o %. Jak dasz 150g to różnicy większej nie będzie.
1
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Jak będziesz miał jakieś wątpliwości to pisz, w razie czego zawsze możesz wrzucić dietę do wglądu i oceny
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
Polecane artykuły