SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Witaminy i mineraly

temat działu:

Szybkie pytania bez logowania

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 334

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Jakie witaminy i mineraly sa najważniejsze?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17708 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
Wszystkie których masz niedobory, mozna by w ciemno w okresie jesienno zimowym strzelać ze to bedzie witamina D, C ale bez badan trudno sięwypowiadać

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 166 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1595
Jakie produkty maja najwięcej C,D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17708 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
vitamina d
jajka,
pełne mleko i produkty mleczne,
oleje roślinne,
wątroba,
sery dojrzewające.

Węgorz świeży 1200 IU/100 g
Śledź w oleju 808 IU/100 g
Gotowany/pieczony łosoś 540 IU/100 g
Śledź marynowany 480 IU/100 g
Ryby z puszki (tuńczyk, sardynki) 200 IU/100 g
Kaszki mleczno-ryżowe, mleczno-zbożowe 160-480 IU, tj. ok. 64-80/100 ml
Gotowana/pieczona makrela 152 IU/100 g
Mleko modyfikowane > 1 r.ż. 70-80 IU/100 ml
Żółtko jajka 54 IU/żółtko
Mleko następne 40-80 IU/100 ml
Dorsz świeży 40 IU/100 g
Ser żółty 7,6-28 IU/100 g
Mleko krowie 4-1,2 IU/100 ml


Vit c
Świeże owoce i warzywa to główne źródła witaminy C:
- warzywa kapustne (brokuły, brukselka, kalafior, kapusta),
- owoce jagodowe (czarne i czerwone porzeczki),
- ziemniaki,
- żółte i zielone warzywa (natka pietruszki, pomidory, szpinak, szczypiorek, koper, groszek, kalarepa),
- owoce (truskawki, jagody, jeżyny, poziomki, maliny, agrest, kiwi, owoce cytrusowe, owoce dzikiej róży, melony, ananasy).

na 100g w mg
owoce dzikiej róży 550
czarna porzeczka 183
papryka 139
brukselka 94
truskawki 66
poziomki 60
cytryny 50
pomarańcze 49
czerwona porzeczka 46

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

gainer na podbicie kcal - na noc?

Następny temat

Płatki ryżowe

WHEY premium