OPIS
Może być zamiennikiem ziemniaków, kaszy, ryżu i makaronu
Posiada niski indeks glikemiczny
Zawiera dużo fosforu, wapnia i witaminy E oraz żelaza
Jest smaczna, sycąca i bardzo pożywna
Źródło wysokiej jakości białka roślinnego
Quinoa, czyli inaczej ryż peruwiański lub też komosa ryżowa a dzięki swoim właściwościom, nazywana jest „matką wszystkich ziaren”. Dzięki zawartości silnych antyoksydantów m.in. kwartecyny, kwasu kumarowego i wanilinowego quinoa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów. Nie zawiera glutenu, może zatem być stosowana przez osoby z nietolerancją glutenu. Jest idealnym pokarmem dla wegetarian, wegan oraz małych dzieci.
Składniki: komosa ryżowa biała (quinoa).
SPOSÓB UŻYCIA
Porcję produktu (50 g) wypłukać w zimnej bieżącej wodzie, po czym gotować przez 10-15 min w 100-150 ml wody, można posolić pod koniec gotowania.
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie należy stosować w przypadku uczulenia.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci, w temperaturze do 25ᵒC, z dala od promieni słonecznych.
Kraj pochodzenia: Peru.
SKŁADNIKI AKTYWNE
Porcja 50g
Ilość porcji w opakowaniu 10
Opakowanie 500g
SKŁADNIKI Quinoa komosa ryżowa
Zawartość jednej porcji zaw:
Wartość energetyczna w 100g: 184 kcal
Tłuszcz 3,035 g
- w tym nasycone 0,353 g
Węglowodany 28,58 g
- w tym cukier 0,05 g
Błonnik 3,5 g
Białko 7,06 g
Sól 0,006 g
KUP TERAZ
https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Quinoa_komosa_ryżowa-opis37404.html
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]