SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pieczywo w diecie

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2847

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 59 Napisanych postów 527 Wiek 32 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 36480
Jak już poruszyliśmy temat pieczywa, to jak obliczyć kcal takiego chlebka? Mamy chleby z ziarnem, siemieniem lnianym itd... niektóre są zbite, niektóre puszyste.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132148 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460637
jak masz ciemne pieczywo puszyste to znaczy że jest słabej jakości na spulchniaczach jakichś robionych, normalnie wrzucasz na wagę i liczysz btw z tabel.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6256 Napisanych postów 75962 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754453
Rzeczywiście, pieczywo pełnoziarniste, dobrej jakości jest twarde i ciężkie a nie gąbczaste. Warto mieć to na uwadze. Większość pieczyw ma takie same wartości odżywcze. Różnice mogą być nieznaczne w ilości błonnika i tłuszczów. Na opakowaniu powinny być podane.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 249 Napisanych postów 1798 Wiek 31 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 21321
Dzięki oto chodziło,a co polecilibyscie za dobre źródło tłuszczy do posmarowania pieczywa? Czy lepiej sobie odpuścić?
Czy zawartość tłuszczu w diecie typowo na masę mięśniowa 0,8-1,2g/kg masy dobrym rozwiązaniem?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132148 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460637
Zwykłe masełko 82%, niektórzy też smarują klarowanym czy olejem kokosowym, ale myślę że masełko najlepiej smakuje.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9050 Napisanych postów 82717 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699608
Generacja_
Dzięki oto chodziło,a co polecilibyscie za dobre źródło tłuszczy do posmarowania pieczywa? Czy lepiej sobie odpuścić?
Czy zawartość tłuszczu w diecie typowo na masę mięśniowa 0,8-1,2g/kg masy dobrym rozwiązaniem?


Zwykle masło , ilość tłuszczy będzie Ok
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6256 Napisanych postów 75962 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754453
Masło jak najbardziej:

http://potreningu.pl/articles/3596/cztery-powody-dla-ktorych-warto-jesc-maslo

Ewentualnie można olejem kokosowym.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 978 Napisanych postów 11361 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 191493
witaj,
Pieczywo dobrej jakości będzie dobrym rozwiązaniem w diecie, sam używam a czasem nadużywam......
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6256 Napisanych postów 75962 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754453
U sporej części osób niestety pieczywo, to pełnoziarniste o ilości błonnika powyżej 10% powoduje problemy trawienne. Szczególnie, gdy jem sporo kcal z węglowodanów. Warto mieć to na uwadze.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

apetyt

Następny temat

Nie chce mi sie jesc po treningu

WHEY premium