SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Masa czy redukcja

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 3603

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 450
Wprowadzać rotację kcal czy trzymać na stałym poziomie, daj my na to 2800 ?
Drugie pytanko. Jak liczyć kcal z mięsa. Jak podaje je obróbce to cześć tłuszczu się wytapia i kcal spada ( tak mi się wydaje )
Trzecie pytanko. Tłuszcz wliczać użyty do smażenia/pieczenia? Mięso przecież go nie wchłonie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6265 Napisanych postów 76012 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754743
Jak uważasz. Nie da się określić co przyniesie lepsze efekty. Jest to mocno indywidualne. Licz zawsze przed obróbką. Każdy element mięsa będzie i tak miał inne ilości tłuszczów. Szynka może mieć 8% jak i 25%.
1

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
Skąd pomysł, ze mięso nie wchłonie tluszczu użytego do smażenia? Chude na pewno wchłonie, więc liczyc trzeba. Inaczej gdy smażysz np karkówkę, z niej się co nieco wytopi i w sumie do smazenia nie trzeba dodawac tłuszczu.
1

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 134 Napisanych postów 702 Wiek 42 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 10354
deja vu
Skąd pomysł, ze mięso nie wchłonie tluszczu użytego do smażenia? Chude na pewno wchłonie, więc liczyc trzeba. Inaczej gdy smażysz np karkówkę, z niej się co nieco wytopi i w sumie do smazenia nie trzeba dodawac tłuszczu.


Z tym jest roznie. Faktycznie kura lub indyk zlizuja wiecej tluszczu uzytego do smazenia, natomiast po leptowinie czy podrobach tluszcz zostaje na patelnii. Jednak nie ma tego zlego, przeciez sos jakis sie robi nie? Ja do tego wykorzustuje wlasnie pozostaly tluszcz albo wrzucam na patelnie warzywa i kasze gryczana, ktore spijaja tluszcz.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17702 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
to jak na ten tłuszcz wrzucasz kasze czy coś z niego robisz to nie widzę problemu wliczać czy nie, oczywiście wliczać.
Najgorzej chyba z boczkiem jest z niego się chyba wytapia najwięcej i tu sie można pokusić o odjęcie pewnej ilosci.
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 450
Mam dwa pytania, które mnie nurtują.

1. Jest jakiś limit białka jakie jest w stanie organizm przyswoić? Pytam bo udko z kurczaka które mam zamiar wpierniczyć ma 400g, co daje 76g białka. Jak dodam do tego 200g ryżu to wyjdzie około 90g białka w jednym posiłku.

2. Posiłek wyżej ma 1300kcal, jestem go w stanie pochłonąć bez najmniejszego problemu. Tak duża ilość kcal może odbić się na przybieraniu tłuszczu? Oczywiście wszystko aby zmieścić się w limicie kcal


Zmieniony przez - jaszko91 w dniu 2017-11-04 10:31:51
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6265 Napisanych postów 76012 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754743
1. Nie ma limitu. Organizm nie jest maszyną, która ma określone parametry i możemy być ich pewni.

http://potreningu.pl/articles/593/maksymalna-ilosc-bialka-w-jednym-posilku

2. Może ewentualnie spowodować problemy trawienne.
1

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17702 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Nie ma jakiegoś limitu, limit moze np wyznaczyć twój układ pokarmowy tzn jak się będzie czuł po zjedzeniu takiej ilości pożywienia
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 450
Normalnie, nigdy nie miałem problemów po takiej szamie, jeszcze miejsce na surówke się znajdzie :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6265 Napisanych postów 76012 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754743
Więc rozkładaj posiłki tak, jak Tobie to odpowiada.

http://potreningu.pl/articles/3218/jaka-jest-optymalna-ilosc-posilkow-w-ciagu-dnia 
1

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ocena diety

Następny temat

Lekka redukcja, podkreślenie mięśni - dieta do oceny

WHEY premium