Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
odliczasz odlany tłuszcz, odlałeś 90g oliwy x 9 kalorii masz 810 kalorii z tym że nie wiesz ile przedostało sietego tłuszczu do makreli i jaki podział ma ona BT
...
Napisał(a)
Przecież masz jasno podane w wartościach odżywczych i opisie na opakowaniu produktu, że taką i taką ilość stanowi masa ryby oraz całość produktu. W ten sposób bardzo łatwo jest wydedukować, ile wyniesie masa tłuszczu, czyli zalewy produktu. Skoro jak dobrze wiadomo każdy 1 gram tłuszczów daje nam 9 kalorii energii, a znasz ilość tej zalewy tłuszczowej, to mnożysz 9 razy ilość gramów zalewy tłuszczowej. W ten sposób wiadomo ile odjąć kalorii z zalewy tłuszczowej, a ile ma sama masa ryby. Oczywiście zostanie trochę na rybie, ale nie bądźmy tacy szczegółowi.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Ale całego tłuszczu nie odleje coś zostanie w rybce.
jeśli jest podane BTW suchej rybki że np waży 100g, a po odsączeniu waży 110 to trzeba dodać 10 g tłuszczu do BTW i kalorycznosci
jeśli jest podane BTW suchej rybki że np waży 100g, a po odsączeniu waży 110 to trzeba dodać 10 g tłuszczu do BTW i kalorycznosci
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Polecane artykuły