SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Ciasto na pizzę.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2196

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 30 Wiek 37 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 366
Witam, ile czasu można trzymać w lodówce ciasto na pizzę ? Urobie sobie wieczorem a rano przed pracą chciałbym pizzę zrobić, można tak ?
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4063 Napisanych postów 45434 Wiek 3 lata Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 347418
Witam


Początkowo pizzę przygotowywano na spodzie z ciasta makaronowego. Dopiero znacznie później do przygotowania spodu pizzy zaczęto używać ciasta drożdżowego. Pizza tradycyjnie podawana jest z pomidorowym sosem oraz tartym serem typu mozzarella i ziołami. Pizzę wypieka się w piecu.
Płaskie, okrągłe i wypiekane placki znane są praktycznie wszystkim kulturom starożytnym, np. w dawnym Egipcie spełniały funkcję płatniczą. W starożytnym Rzymie popularne były focaccie przyprawiane ziołami i serem.


Pizza to nie tylko kalorie, ale również sporo soli i tłuszczy. Dostarcza jednak również pewnych witamin i minerałów. Ser zawiera sporo wapnia oraz witaminy z grupy B; sos pomidorowy to źródło prozdrowotnego likopenu, a także witaminy A i potasu; cebula jest bogata w witaminę C, chrom i błonnik, a ponadto pomaga obniżyć ciśnienie krwi i poziom cholesterolu.


Zamiast wybierać mrożonki czy też pizzę z pizzerii niewiadomego pochodzenia, polecam zamówić w sprawdzonym miejscu, gdzie pizza przygotowywana jest z wysokiej jakości produktów lub przygotować pizzę samodzielnie w domu. Przygotowanie takiego posiłku nie jest specjalnie skomplikowane, a mamy wówczas pewność, jakich składników do jej przygotowania użyliśmy.






„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„

Pilny student Vincea.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132148 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460637
Spokojnie noc przetrzyma tylko czymnś zakryj by ciasto nie wyschło.
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94065 Napisanych postów 363902 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1667496
W pizzeriach po 3 dni leży

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
możesz też owinąć w folię spożywczą i tak trzymać, ja ostatnio zamroziłem i po ok 2-3 tygodniach wyciągnąłem i zachowywało się tak samo jak robione świeżo
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 86 Napisanych postów 93 Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 131831
Ja zawsze robię z podwójnej porcji i połowę mrożę. Przed wyjściem do pracy wyciągam i jak wracam to już wyrośnięte jest :)
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 562 Napisanych postów 857 Wiek 38 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 25615
Przez jedna noc nic sie nie stanie, bez obaw możesz tak zrobić.
1
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

[BLOG] Krzyżu w kuchni czyli dieta bez diety.

Następny temat

[BLOG] ja Wam pokażę jak jeść !

WHEY premium