SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Jakie mieso wolowe do burgerow?

temat działu:

Szybkie pytania bez logowania

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2631

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51563 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Czesc, jakie mieso wolowe polecacie do burgerow (dieta na mase). Bede robil sobie domowe hamburgery i zajadal w szkole. Mysle nad rostbefem, antrykotem i ligawa wolowa. Cos jeszcze sie nada? Nie orientuje sie w cenach (nigdy domowych zakupow nie robie) ile kosztuje kg wyzej wymienionych czesci wola? Dzieki ;).
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17703 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
najprędzej udziec będzie najtanszym wyjściem, lub zrobisz mozesz je z szynki mielonej opcja tansza.
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 423
anubis84
najprędzej udziec będzie najtanszym wyjściem, lub zrobisz mozesz je z szynki mielonej opcja tansza.

A mógłbym średnią cenę? Czy z np. z rostbefem, antrykotem, ligawa zmieszczę się 50 zł/kg? A ile kosztuje udziec wołowy ?/kg? Też jest dobry w smaku?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17703 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
rostbef, antrykot podobnie ok 25-30 zł za kg
ligawa z dyszkę ok więcej.
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 423
anubis84
rostbef, antrykot podobnie ok 25-30 zł za kg
ligawa z dyszkę ok więcej.

Hmm, rostbef i antrykot wołowy tak tanio - chyba, ze z kością? Bo np. w Biedronce jakiś czas temu 100g antrykot lub rostbef nie pamiętam był za 4,5 zł czyli 1 kg to 45 zł. Ale zmieścić się do 50 zł/kg bez kości powinienem z tymi 3 częściami woła w sklepach lokalnych ew. w marketach?


Zmieniony przez - xChristmas w dniu 11/26/2017 1:21:33 PM
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17703 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Ale jak patrzysz na paczkowany taki już typowy na stejki to jest inna bajka on zawsze bedzie droższy niektóre są dojrzewające i szkoda na burgera takie mięso dać szykowane na stejki.


Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2017-11-26 13:37:11
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51563 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Na burgery kupuje najtańsze mięso wołowe "pieczeniowe". Jest tanie, kotleciki robię tylko z dodatkiem pieprzu i soli. Smaczne wychodzą, a dodam, że tego typu mięso wołowe do niczego innego się nie nadaje. Nawet w gulaszu robi się kapciowate.
Potwierdzam co mówi Anubis antrykot czy rostbef szkoda mielić na burgery. Z drugiej strony jak to się mówi "kto bogatemu zabroni", przecież nawet można z polędwicy. Tak czy inaczej raczej polecam kupno świeżego a nie paczkowanego mięsa.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Warzywa ile dziennie mozna

Następny temat

Pryszcze

WHEY premium