Szacuny
3036
Napisanych postów
51766
Wiek
34 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
349871
Generalnie nie wiem czy w kuchni przeciętnej osoby jest coś takiego jak długie smażenie, jak i jak ktoś ma jakikolwiek kunszt kulinarny, to zapewne wie, że mięso powinno robić się w stosunkowo niskich temperaturach.
Co do oliwy, do smażenia jakiegokolwiek nadaje się super, jednak jest jedno ale, o ile ktoś kupuje na prawdę dobra oliwę - nie po to płaci się po 40-70zl za litr by na tym smażyć, skoro są równie dobre alternatywy do 10zl za kg/litr.
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2017-12-04 01:04:38
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE. KONTAKT: [email protected]
Szacuny
1717
Napisanych postów
27216
Wiek
29 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
516400
Oliwa z oliwek jak najbardziej nadaje się do smażenia, gdyż jest stabilna termicznie. Poza tym unikamy agresywnego i długotrwałego smażenia bez względu na to na jakich tłuszczach smażymy.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6274
Napisanych postów
76045
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754916
Najlepszym wyborem będzie masło klarowane, smalec lub olej kokosowy. Kwestia tego co Tobie bardziej odpowiada. Tutaj masz więcej informacji na temat smażenia:
Szacuny
0
Napisanych postów
89
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
2581
Tak, ale to się tyczy naleśników itp. a mnie chodzi o potrawy z kurczakiem, gdzie wcześniej muszę podsmażyć warzywa i na końcu dodaję mięso. Mogę ewentualnie zrobić duszone warzywa i mięso, ale też chcę żeby w posiłku było jakieś źródło dobrego tłuszczu.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6274
Napisanych postów
76045
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754916
Warzywa podsmażysz spokojnie bez tłuszczu. Nie jest to produkt jak np. omlet, który wymaga tłuszczu żeby się nie przykleił. Tłuszcze możesz dać na zimno.