SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

sosy z torebki

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2798

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 38 Napisanych postów 124 Wiek 27 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 19981
Hejo sportowe świrki, pytanko mam.. Jak wiadomo podstawa to ryż z kurą.. ALe, no właśnie jest pewne ale.. Nie do końca wiem, jak to sobie wliczyć, bo uwielbiam sos pieczeniowy z torebki, teraz pytanie jak to sobie wliczyć w dzienne zapotrzebowanie i ile najczęsciej wam wychodzi takiego sosu z 1 torebki ? Na 1 worek kaszy gryczanej nie będzie taka cała torebka sosu za dużo ? No i przy okazji, może macie jakieś swoje nr jeden sosy, takie z proszku do ryżu czy kaszy i chętnie się podzielicie ? :D
Z góry dziękuje za pomoc ;)
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
No właśnie.. Nie wiadomo.. Ryż z kurą może się pojawiać, jak ktoś lubi, jako urozmaicenie, ale nie żadna podstawa.

Podstawą jest urozmaicenie.,

Sosy z torebki z zasady są złe, bo są chemiczne, nienaturalne, przetworzone (nie wiem, może teraz są dobre sosy, ale ja tego nie kupuję).

Nie są dobre - skład pieczeniowego: skrobia ziemniaczana, mąka pszenna 17,0%, sól, suszone warzywa 10,2% (pomidor, cebula 3,6%, czosnek 2,1%), aromaty (z pszenicą, soją), tłuszcz palmowy, cukier, ekstrakt drożdżowy, barwnik (karmel), przyprawy, kwas (kwas cytrynowy), olej słonecznikowy

Sos robimy sami - albo dusząc mięso (no pierś z kury się tu nie sprawdzi), samo lub z warzywami, z passaty, z jogurtu.

Według mnie taki sos/kucharki wszelakie/kostki rosołowe to najszybszy sposób, żeby dobre jedzenie zamienić w kiepskie.
1

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 38 Napisanych postów 124 Wiek 27 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 19981
nie mówie że będę to jadł codziennie.. Poprostu dzisiaj na szybko dla urozmaicenia chciałem sobie dodać do kaszy taki sosik.. Stąd ten post..
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 465 Napisanych postów 9074 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 45023
Pierś z kurczaka to jest naturlana? Chyba, jak sam trzymasz kury:P

Ku waszej pamięci, Żołnierze Wyklęci!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17706 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Sam sobie taki sosik ogarnij, masz wiele baz do zrobienia, czy to jakieś przeciery, passaty, jogurty naturalne, czy jakaś pasta z cukini, mozna ją rozgotować i zblendować dodać jogurtu.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 18
wystarczy do tego sosu z kurczaka dodać jogurt naturalny lub mleko kokosowe i już bedziesz miał zdrowszy odpowiednik
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
najlepiej poddusić z jakimiś warzywami, dodać trochę passaty pomidorowej i będzie bardzo smacznie

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

BLOG z Serowarem

Następny temat

Jak stosować różnego rodzaju sosy, co zrobić aby nie przegiąć?

WHEY premium