SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Bulki żytnie

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 3331

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94305 Napisanych postów 364227 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1668489
OK zrozumielismy %%%

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
dobra, źle przeczytałam Dziś mam przepis, podrzucę, jak znajdę.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 1021 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 27408
100% żytnie na drożdżach nie będa fajne. Oczywiście jakieś wyjdzie, jednak pracuje się z takim ciastem gorzej ze względu na to, że się klei. (Jesli mowa o samych drozdzach to łatwiejszy będzie chleb bo można go upiec w formie). Żyto potrzebuje zakwaszenia żeby gluten mógł się rozkleić. Musisz nastawić sobie zakwas żytni lub kupić w piekarni/ sklepie/ internecie. Innym wyjściem jest pieczywo pszenne z 30-40% dodatkiem mąki żytniej.

Najprostszy przepis to 1kg mąki , 40g drozdzy lub 20g suszonych, ok 500ml wody 20g soli, ewentualnie jakieś ziarna .pozdro



Zmieniony przez - major161 w dniu 2018-02-04 14:29:28
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Gotowe wrapsy

Następny temat

Batony owsiane FIT

WHEY premium