SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Liczenie tluszczu w diecie

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2294

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 430
Dzień dobry, mam kilka pytań na temat wliczania tłuszczu do bilansu kalorycznego.
Jak np. Smażę kurczaka na patelni na 1 łyżeczce oleju kokosowego to mam wliczać tą jedną łyżeczkę pomimo że tłuszcz zostanie na patelni?
Albo gdy piekę nóżkę z kurczaka w piekarniku i wytopi się pełno tłuszczu to jak to liczyć? Gdy uwzględniamy makro dla surowej nóżki a tłuszcz się z niej wytopił. (Czy mogę wtedy kosztem tego wytopionego tłuszczu dodać łyżkę np. oleju lnianego do innego posiłku?)
Zależy mi na odpowiedniej podaży wszystkich makroskładników i nie chcę by doszło do sytuacji gdzie będę dostarczać za mało tłuszczu.
Z góry przepraszam za moją niewiedzę i być może głupie pytania, ale każdy kiedyś zaczynał :)
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 444 Napisanych postów 2520 Wiek 26 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 266183
Zawsze przyjmujemy wartości przed obróbką. I tak nie wyliczysz idealnego zapotrzebowania, więc czy tego chcesz, czy nie - przez większość dni kaloryczność będzie się trochę różnić.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 430
Dziękuję serdecznie za odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
1 Coś do tego kuraka się go przedostanie, jak chcesz to połowe mozesz wliczyć z tej łyżki.
2 To moze być woda z kurczaka a nie sam tłuszcz, sprawa jest tak na pograniczu, ja zawsze liczyłem tłuszcz, co innego tłuste mięsa jak się boczek, karkówkę piecze to tu już mozna się pokusic o odjecie

To jest takie troszkę utrudnianie sobie życia i zastanawiania sie czy jest ok czy nie

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 134 Napisanych postów 702 Wiek 42 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 10354
A nie mozesz sobie tego tluszczu zlac do dania? Albo tego wytopionego?

Z drugiej strony, technicznej. Jesli ten tluszcz zostaje na patelnii to nie wiesz jak sie uzywa zestawu - tluszcz plus patelnia.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6266 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Z reguły, w miarę praktyki używa się do smażenia takie ilości tłuszczu żeby nic nie pływało a idealnie się wchloneło.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Insulinooporność, niedoczynność a jednorazowe "wyskoki"

Następny temat

Masa czy redukcja

WHEY premium