SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Przepis na wołowinę z kaszą

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3622

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 27 Wiek 6 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 3157
Witam. Czy moglby ktos podac jakis przepis na wolowine z kasza który można w miarę szybko przygotować? Kurczaka z ryzem przygotowuję w taki sposób:
Na patalnie wrzucam 100 g kurczaka pokrojonego w kostke i dusze pod przykryciem 25-30 min. W tym czasie gotuje ryż. Na koniec do kurczaka dorzucam ugotowany ryz i ok. 3 łyżek sosu slodko kwaśnego wszystko mieszam na patellni przez jakies 2-3 min. I teraz chodzi mi o to zeby z wołowiną robic podobnie tylko ze przydalby sie jakis inny sos bo slodko kwaśny to srednio mi sie widzi i ewentualnie jakies warzywa. Z góry dzieki za pomoc.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
z wołowiny możesz zrobić steka i po prostu kasze osobno, a jak w wersji z sosem to szybko będzie ciężko, bo wołowinę trzeba trochę podusić, żeby była miękka, krucha i przepyszna
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 27 Wiek 6 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 3157
A mialem nadzieje ze wystarczy tyle co kurczaka 20- 30 min. Ale stek chyba tez spoko sprawa najwyzej pokroje w kostke i wymieszam z kaszą.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
Jak wyżej. Szybka wołowina to stek. Ewentualnie jakieś rzeczy typu stir fry. Duszona wołowina - 2 godziny minimum, żeby była dobra. najpierw obsmażyć, potem dusić. Kurczaka dusisz 30 minut? Pierś? 5-10 minut wystarczy - biorąc pod uwagę, ze piszesz o pokrojonej.

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10060 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214361
ja lubię wołowinę pokroić na cienkie plasterki i podsmażyć na mocno rozgrzanej patelni dosłownie przez parę minut (w trakcie doprawiam solą , pieprzem, chilli)
potem zdejmuję wołowinę z patelni i na tę samą patelnię wrzucam pokrojone w cienkie plasterki warzywa tj. papryka, marchew, cebula, czosnek, fsolę mung ; można dodać np. jakieś orientalne przyprawy, podsmazyć, na koniec lekko podlać wodą ; ja smażę krótko, żeby warzywa były chrupiące

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 27 Wiek 6 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 3157
Tak pierś z kuczaka zawsze kolo 30 min na malym ogniu i zawsze jest ok
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10060 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214361
30min to bardzo bardzo długo, w takim czasie można 100g piersi wysuszyć na wiór, spróbuj kiedyś podsmażyć krócej, zobaczysz różnicę

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 27 Wiek 6 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 3157
Wrocmy do tej wołowiny. Jak juz zrobie z niej stek do tego kasza to da rade jakis sosik na szybko zrobic zeby za suche to nie bylo?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
sos zawsze da radę zrobić, możesz zrobić z pomidorów, pomidorów krojonych, passaty, żeby był słodszy to słodziku jakiegoś lub marchewki zetrzeć, cebulę udusić, przypraw trochę, może papryka w kostce i masz gotowy sos do kaszy
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Posiłek potreningowy

Następny temat

Kolacja

WHEY premium