Szacuny
0
Napisanych postów
5
Wiek
31 lat
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
2536
Hej,
Aktualnie skupiam się na regularnych ćwiczeniach, redukcji tłuszczu i zdrowym odzywaniu (może bez restrykcyjnej diety ale pożegnałem się z syfiastym jedzeniem, które towarzyszyło mi x lat - to duży sukces).
Jestem mimo wszystko wielkim miłośnikiem makaronów w dowolnej formie. Nie musi być kalorycznie, dlatego szukam alternatywy dla swoich dań. Nie chciałbym rezygnować całkiem z makaronu.
Chciałbym zapytać Was o konkretne rodzaje / gatunki, które można spożywać i które są wartościowe (ewentualnie nie szkodzą):
Słyszałem, że można jeść bez większych kłopotów makaron razowy i z pszenicy durum. Rzecz w tym, że soba przykładowo składa się w 83% z normalnej mąki pszennej (chyba, że mowa o czystym makaronie z mąki gryczanej ale kosztuje 24 zł / 200 g ;) )
Będę wdzięczny za każdą pomoc w tym temacie. Chciałbym dalej wieść szczęśliwe makaronowe życie, a przy tym jednak nie wyglądać jak ludzki śmietnik :)
"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.
Szacuny
3185
Napisanych postów
15808
Wiek
36 lat
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
146709
Makarony w fajnej cenie są w Netto i Auchanie - żytnie 100% woreczek około 7zł. Bardzo fajna jakość, kupuje często. Podobnie jest z ryżowym, czy razowym z mąki gryczanej. DLa mnie wypas.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6267
Napisanych postów
76019
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754787
Jeden makaron ma gorszą, a inny lepszą jakość. Jednak ogólnie wszystkie z nich mogą stanowić pewien element diety. Im większe przetworzenie, tym gorszy jakościowo produkt.