SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Makarony przy redukcji i treningach

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1607

Formularz - Proszę o pomoc

Wiek

Płeć

Cel

Waga

Wzrost

Poziom bf (zdjęcie poglądowe)

Aktywność w ciągu dnia (cały tydzień): (praca/uczelnia/zajęcia domowe? O której trenuję, wstaję, kładę się spać? O której mam przerwy w pracy?)

Uprawiane sporty, częstość i intensywność treningów, staż treningowy, sprzęt którym dysponuję (wyposażenie siłowni)

Stosowane wcześniej diety, ich wpływ na sylwetkę, obecne odżywianie

Stan zdrowia (preferowane badania lekarskie)

Stosowana lub planowana suplementacja

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 5 Wiek 31 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 2536
Hej,

Aktualnie skupiam się na regularnych ćwiczeniach, redukcji tłuszczu i zdrowym odzywaniu (może bez restrykcyjnej diety ale pożegnałem się z syfiastym jedzeniem, które towarzyszyło mi x lat - to duży sukces).
Jestem mimo wszystko wielkim miłośnikiem makaronów w dowolnej formie. Nie musi być kalorycznie, dlatego szukam alternatywy dla swoich dań. Nie chciałbym rezygnować całkiem z makaronu.

Chciałbym zapytać Was o konkretne rodzaje / gatunki, które można spożywać i które są wartościowe (ewentualnie nie szkodzą):

1. Makaron Soba (gryczany japoński makaron)
2. Makaron ryżowy
3. Makaron sojowy

Słyszałem, że można jeść bez większych kłopotów makaron razowy i z pszenicy durum. Rzecz w tym, że soba przykładowo składa się w 83% z normalnej mąki pszennej (chyba, że mowa o czystym makaronie z mąki gryczanej ale kosztuje 24 zł / 200 g ;) )

Będę wdzięczny za każdą pomoc w tym temacie. Chciałbym dalej wieść szczęśliwe makaronowe życie, a przy tym jednak nie wyglądać jak ludzki śmietnik :)

Dzieki!
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
Można jeść makarony.

Wszystkie wymienione.

Zamiennie z innymi źródłami ww, bo jednak makaron to produkt bardziej przetworzony niż taki np. ryż, czy ziemniak.

Unikać należy makaronu z mąki pszennej oczyszczonej z dodatkiem jakiś preparatów jajecznych.

Edit: soja to produkt dyskusyjny, GMO, wiec tu można się zastanawiać.


Zmieniony przez - deja vu w dniu 2018-04-02 19:14:42

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Makarony w fajnej cenie są w Netto i Auchanie - żytnie 100% woreczek około 7zł. Bardzo fajna jakość, kupuje często. Podobnie jest z ryżowym, czy razowym z mąki gryczanej.
DLa mnie wypas.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6267 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754787
Jeden makaron ma gorszą, a inny lepszą jakość. Jednak ogólnie wszystkie z nich mogą stanowić pewien element diety. Im większe przetworzenie, tym gorszy jakościowo produkt.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta

Następny temat

Redukcja - micha ? Pomocy!

WHEY premium