SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Proste przepisy na ostre dania mięsne.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 5060

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 718 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 34043
Hej, już dostaje na głowę od stania przy garach, macie jakieś propozycję na przepisy ze schabu/kuraka które można zrobić szybko lub można zrobić dużo na jakiś czas, nie chodzi mi o zwykłego kurczaka z ryżem. W grę wchodzą kasze, makarony, ryże fajnie jak danie byłoby pikantne.
Pozdrawiam

"Bo wykonać mi trzeba dzieło wielkie, pilne,
Bo z tych kruszców dla siebie serce wykuć muszę,
Serce hartowne, mężne, serce dumne, silne."
Leopold Staff - Kowal

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6256 Napisanych postów 75956 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754426
Przepisy w nasze diecie bez wątpienia odgrywają istotną rolę. Zdrowe odżywianie nie polega na dostarczeniu określonej ilości kcal i składników odżywczych, ale również odpowiedniej smakowitości treningów. Jedzenie ma nam sprawiać przyjemność, a nie być tylko formalnością i jałowym posiłkiem. Z tego też względu zapraszam Cię do odpowiednich działów.

1. Dział kuchnia na portalu potreningu.pl: https://potreningu.pl/kitchen/list
2. Dział kuchnia sfd: https://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Bez wątpienia znajdziesz w nich wiele ciekawych przepisów. W przypadku potraw pikantnych nie ma większego problemu. Robisz posiłek i po prostu dodajesz do niego ostre przyprawy, takie jak:

- chilli,
- pieprz cayenne,
- pieprz czarny, czerwony, biały,
- czarnuszka,
- chilli chipotle,
- czosnek,
- cebula.

Możliwości dodawania pikantnych produktów i przypraw jest wiele i na pewno znajdziesz coś dla siebie. Kwestia pomysłowości i kombinowania w kuchni.



Moderator działu Odżywianie

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94094 Napisanych postów 363931 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1667578
Każdy przepis będzie ok kwestia dodania przypraw

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1012 Napisanych postów 5399 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 136782
Gulasze, potrawki; dodajesz papryczki chili, jalapeno, czosnku, pieprzu kajeńskiego i masz na ostro

Szukaj na necie przepisów na takie sosy jak siracha/shatta; to są takie warzywne sosiki na ostro, ładujesz do słoika i masz przyprawę do posiłku

Kurczak na szybki: 2 kg udek w marynacie jaką tam sobie zamarzysz, 2 kg ziemniaków. Upiec w piekarniku. Żarcia na 3 dni;)
1

,,Ludzie chwytają za miecz, by ukoić rany na duszy, których doznali w przeszłości. I by umrzeć z uśmiechem na ustach".

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94094 Napisanych postów 363931 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1667578
Polecam przyprawę harisha kiedyś z Egiptu przywozilem teraz widziałem w sprzedaży np w auchanie .
Kup sobie też pasty curry super smak daję i są naprawdę ostre .
3

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
ooo ta harisha mnie zaciekawiła zawsze na przyprawach w auchanie spędzam z 15 minut oglądając wszystko dokładnie czy coś mnie nie zaciekawi, ale tego nie widziałem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10060 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214360
harissa jest genialna - polecam, jedna z moich ulubionych przypraw (tzn. ja zazwyczaj kupujé w postaci pasty)

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 134 Napisanych postów 702 Wiek 42 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 10354
Zgadza sie, harissa jest jest swietnym komponentem w kuchni. Nie mysle o niej jako o ostrej przyprawie....raczej o bogatej smakowo ;) Szczegolnie, ze harissa jako mieszanka przypraw; ma bardzo rozny sklad i poziom np. ostrosci. Ja harisse znam z Maroko i programow Jamie Oliviera (bardzo fajne przepisy)

Sporo przypraw znajdzies na skleparabski peel - zadna reklama, raczej nie potrzebujs.

Ja ostre rzeczy kupuje tu gdzie mieszkam czyli w Berlinie. Doslownie szalenstwa dostaje w tych arabskicg mini sklepach :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 718 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 34043
Właśnie kupiłem harrise paste w takiej mini puszcze jak wy to stosujecie dodajecie do smażonego mięsa czy jakiś sos się z tego robi?

"Bo wykonać mi trzeba dzieło wielkie, pilne,
Bo z tych kruszców dla siebie serce wykuć muszę,
Serce hartowne, mężne, serce dumne, silne."
Leopold Staff - Kowal

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6256 Napisanych postów 75956 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754426
Daj tam gdzie masz ochotę. Przecież każdy jest inny i ma inny gust. Jeden zje smarując mięso na pieczywie a inny doda do zupy.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Energetyczne crumble

Następny temat

Masło z orzechów włoskich z WPC a przepis.

WHEY premium