Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Produkty wędzone nie są na tyle wartościowe, aby zjadać je codziennie. Warto zamienić je na świeże, a wędzone wrzucać okazyjnie.
...
Napisał(a)
W takim razie wędzone raz na kilka dni a na codzień zostanę przy świeżych produktach. Zastanawiam się tylko jak można przygotować takiego dorsza, zostaje chyba tylko pieczenie.
...
Napisał(a)
Jak masz ochotę: pieczenie, smażenie, gotowanie, gotowanie na parze, grillowanie. Nic Cię nie ogranicza. Zapraszam do działu kuchnia sfd:
https://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html
https://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Produkty wędzone są obfite w substancje smoliste, stąd też nie zaleca się ich spożywać zbyt często. Zdecydowanie lepszą opcją będzie zakup świeżych ryb, które dostarczą dużej dawki DHA i EPA jak i innych cennych dla naszego organizmu składników, witamin z grupy B, cynku, selenu.. Warto pamiętać, że olej zepakowy zawiera ok. 30% tłuszczy wielonienasyconych, stąd też powinien być używany jedynie w postaci surowej. Nie zapominaj również o urozmaicaniu swojego menu jak i rotowaniu warzywami różnokolorowymi.
Zmieniony przez - dudee w dniu 2018-05-22 15:52:12
Zmieniony przez - dudee w dniu 2018-05-22 15:52:12
Polecane artykuły