SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Gotowanie odzwyki bialkowej.

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2027

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 89 Napisanych postów 17398 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 79160
Witajcie :)
Otoz interesowaloby mnie informacje nt gotowania odzywki bialkowej - dajmy na to ze chce miec cieplutka zupke etc ...i zagotuje po prostu odzywke bialkowa. Jak myslicie - stanie sie cos ?
Grasik jak mozesz - wypowiedz sie co o tym sadzisz

Interesuja mnie wszystkie typy i rodzajeodzywek bialkowych - od kazeinatow przez albuminy do serwatek

pozdrawiam

Idac po Alternatywnej Drodze zawsze przejdziemy przez podstawy Odzywiania.
Kanarek.mafii.hardcor.suple.pl
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
VLAD.IV ZASŁUŻONY
Specjalista
Szacuny 58 Napisanych postów 10634 Wiek 49 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 36062
hmm teoretycznie, niektóre aminokwasy w wolnej formie są niestabilne w wysokich temperaturach (np. glutamina)... i poddawanie ich gotowaniu mogłoby je popsuć, ale w formie związanej chyba nie....niektórzy producenci (np. Ultimate) miało na opakowaniu podane, że można ich serwatkę dodawać do np. nalśników, ciast..więc raczej produków wymagających wysokich temperatur do przygotowania..... ale nich ktoś coś wklei....

członek-mafia.suple.hardcor.pl

członek-mafia.suple.hardcor.pl

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 89 Napisanych postów 17398 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 79160
dzieki za wypowiedz Vlad
wlasnie chodzi o to ze patrzac np na serwatki czy bialka piekarskie - tam to sa doepiro temperatury i tez producent nigdzie nie pisze ze cokolwiek mialoby sie stac
chce sie dowiedziec jednak 100% czy jednak jakis nie tyle co defekt a po prostu "jakiś coś" moze sie stac Dokladnie.
pozdrwiam

Idac po Alternatywnej Drodze zawsze przejdziemy przez podstawy Odzywiania.
Kanarek.mafii.hardcor.suple.pl
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
VLAD.IV ZASŁUŻONY
Specjalista
Szacuny 58 Napisanych postów 10634 Wiek 49 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 36062
zaraz dostaniemy badanie w stylu :
"badaniu poddano grupę testową złożoną z 6 mężczyzn....przed badaniem poddano ich próbie podniesienia parowozu o wadze 70 ton...parowóz ani drgnął... przez 8 tygodni podawano im ciasteczka serwatkowe poddawane wysokim temperaturom.... po 8 tygodniach po przeprowadzeniu ponownej próby parowozu...nie stwierdzono pozytywnych efektów działania" proszę o nietraktowanie tej wypowiedzi jako jakijkolwiek złośliwości - ta prośba jest ukirunkowana szczególnie do Binia....bo jemu się wydaje, że zawsze do czegoś piję

członek-mafia.suple.hardcor.pl

członek-mafia.suple.hardcor.pl

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 57 Napisanych postów 10990 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 88360
nie gotowac szczegoolnie izolatoow serwatki...
poza tym aspartam jest substancja slodzaca w odzywkach...po stycznosci z temp gotowania ulega on calkowitej utracie waloroow smakowych...w efekcie mamy jalowe danie z posmakiem sztucznych polepszaczy smaku (jakies owocowe, czekoladowe itp...)
kolejny problem lezy w tzw zwiazkach maylarda...nie moge obecnie znalezc wiecej info na temat tych zwiazkoow...ale wytwarzaja sie one pod wplywem wysokiej temp...z bialek i ww..b i ww tworza wtedy jakies wizanie ktore nie jest trawione przez organizm..ale tez nie szkodzi mu...
oczywiscie nie cala odzywka ulegnie takim zmiana ale jakas jej czesc TAK...wiec nalezy sie zastanowic czy warto..


misOO
Dozorca w dziale OLIMP
Portier in s0Ople

Pozdrawiam
misoo

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
VLAD.IV ZASŁUŻONY
Specjalista
Szacuny 58 Napisanych postów 10634 Wiek 49 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 36062
tzn wgóle nie wiem, po co gotować...można przeciesz po prostu rozieszac w bardzo ciep[łej..alee nie wrzacej wodzie

członek-mafia.suple.hardcor.pl

członek-mafia.suple.hardcor.pl

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 57 Napisanych postów 10990 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 88360
hehe no wuasnie ja tez nie

...podejrzewam ze kanarek ma w rodzinie kilka osoob opanowanych mania spozywania posilkoow wysokowartosciowych ;) i tak zrodzil sie pomysl ugotowania na niedzielny obiad......zupy kremu z izolatu zageszczanego zasmazka z ovopolu i MCT.. oraz groszku ptysiowego z gainera


misOO
Dozorca w dziale OLIMP
Portier in s0Ople

Pozdrawiam
misoo

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 89 Napisanych postów 17398 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 79160
nie
po prostu chce wiedziec
dzieki miesiek za info

szukam dalej

ps. mowisz "nie gotowac szczegolnie izolatow serwatki..." dlaczego ?

Idac po Alternatywnej Drodze zawsze przejdziemy przez podstawy Odzywiania.
Kanarek.mafii.hardcor.suple.pl


Zmieniony przez - kanarek w dniu 2003-11-23 14:11:46
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 57 Napisanych postów 10990 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 88360
tu chodzi o to ze iso jak wiadomo zawiera mikrobialka odpowiedzialne za BV...podczas gotowania bialka te traca swoje wuasciwosci co rzutooje na BV produktu...tak wiec po co koopowac isolat z duzym bv za ciezka kase jak bedzie sie to BV obnizac


misOO
Dozorca w dziale OLIMP
Portier in s0Ople

Pozdrawiam
misoo

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 12783 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 104474
czytałeś ten post ? https://www.sfd.pl/Topic.asp?topic_id=96700&forum_id=133&Topic_Title=&forum_title=OLIMP




Tekst tygodnia - z poczty moderatorskiej :)
"dlaczego naryszylem i czym dziadzial nierozumie !!!"
------------------------------
Zamiast dać mi soga kliknij w pajacyka http://www.pajacyk.pl 
"Moderator w dziale Trening"
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Co kupić????

Następny temat

Biore kreatyne czy moge sobie raz wypic?

WHEY premium