Szacuny
1
Napisanych postów
176
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
5307
Witam, chciałem zapytać, bo np jajecznicę robię na margarynie, albo polewam sobie makaron z serem, żeby nie było tak sucho.
I wiadomo margarynę trzeba roztopić, więc takie pytanie:
Skoro 50g margaryny ma 361kcal i 40g tłuszczu to po roztopieniu wiadome, że powstanie mniej, ale czy wartości odżywcze ulegną zmianie czy nie?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6262
Napisanych postów
76003
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754688
Margaryna jest produktem, który nie powinien znaleźć się w zdrowej diecie. Polecam zamienić ją na inne źródło tłuszczu. Np. masło. Wartości odżywcze nie znikają.
Zmieniony przez - domer w dniu 2018-07-11 19:12:07