SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Endo - rozkład btw na masie.

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 503

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Cześć,
Mam do Was takie pytanko, jak rozłóżyć makro by się nie zalać? Mój typ budowy ciała podchodzi pod endomorfika, około 10% bf. Wyliczyłem, że aby utrzymać swoją wagę (73kg i 182cm) potrzebuje 2600kcal (ponieważ gram w piłkę i siłka). Aktualnie spożywam około 2900 kcal (bd zwiększał co tydzień o 50kcal). Aktualnie prezentuje się to w ten sposob b-2g t-1g w-ok. 5,3g na kilogram ciała.
Czy aby na pewno wszystko dobrze rozpisałem sobie? No i czy dobrze robię, że nie zaleję się tłuszczykiem za bardzo?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
Nie dowiesz się dopóki nie sprawdzisz. Białko można obniżyć. Nie ma czegoś takiego, jak dodawanie kalorii co tydzień (abstrah**ąc od tego, że 50 kcal to w warunkach laboratoryjnych można dodawać, nie w normalnym życiu, bo to błąd pomiaru). Dajesz te 2900 i obserwujesz - roisz pomiary obwodów, co tydzień i patrzysz, czy jest progres, czy jest za dużo i na tej podstawie dodajesz/odejmujesz kcal.

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Odejmować później kcal z węgli i dać w tłuszcze?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
Ale co odejmować, skoro to ma być masa? Nie rozumiem idei zamiany ww na tłuszcze - skoro kalorii miałoby być tyle samo. Można podbijać tłuszcze, jeśli nie daje się rady "przejść" ww.

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Chodziło mi o to, że gdybym się zalewał, to kalorie odjąć z węgli i dać w tłuszcze? Ile tego białka zmniejszyć, 1.7g bd ok?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
Jak chcesz może być 2 g białka, może być 1,7. Zobacz jak Ci się uda ułożyć jadłospis, żeby nie jeść na obiad samego ryżu z odrobiną mięsa

Jeśli będzie za dużo kalorii - odejmij z ww.

Zamiana ww na tłuszcze, przy zachowaniu tej samej ilości kalorii to żadna zmiana.

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
deja vu
Zobacz jak Ci się uda ułożyć jadłospis, żeby nie jeść na obiad samego ryżu z odrobiną mięsa

Kiedy ja właśnie uwielbiam suchy ryż bez sosów żadnych i kurczaczka w takiej przyprawie z prymasa do grilla z warzywkami (zazwyczaj kalafior, marchewka) :p


Zmieniony przez - Soberko w dniu 2018-07-19 19:38:16
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
Chodziło mi o proporcje - że będziesz miał mało mięsa na talerzu. Nie o dodawanie sosu. ;-0

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
Aby się nie ,,zalać'' trzeba w odpowiedni sposób regulować podaż kalorii, nie same w sobie makroskładniki. Czy nadwyżka będzie pochodzić w głównej mierze z tłuszczów czy z węglowodanów to nie ma znaczenia, chodzi o całokształt. Przecież nikt Ci nie odpowie czy dana podaż kalorii zwiększy ryzyko otłuszczenia, gdyż każdy organizm jest inny i składa się na to szereg czynników.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

zero kaloryczne

Następny temat

Dieta

WHEY premium