SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

semolina

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 3595

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
Jeśłi makaron jest z semoliny, makro podane na suchy produkt, to nie ma 35 g ww. Jest to nieprawda.

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 219 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 5131
tez tak uwazam stad postanowilem zapytac Was, bo zapewne wiecie wiecej ode mnie.



...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
Ewidentnie są to wartości dla ugotowanego makaronu.


Zmieniony przez - deja vu w dniu 2018-08-30 13:25:30

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 219 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 5131
ok, zaufam Ci w tej kwestii choc tak nie do konca jestem przekonany, poniewaz mieszkam w Anglii i tutaj jest tak, ze jezeli makro produktu jest podane po obrobce termicznej to zawsze jest adnotacja przy tabelce z makro, natomiast jak zadnej notki nie ma, tak jak na zdjeciu wyzej, to znaczy ze makro jest podane przed obrobka termiczna. i wez tu badz madry jak to ugryzc i jakie makro wrzucic w dziennik posilkow
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
100 g ryżu, kaszy, makaronu, mąki- ważonych przed obróbką to około 350- 370 kcal, 60-70 g ww.

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 219 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 5131
tak, wiem o tym.
widze, ze jednak tesco nie trzyma sie przepisow, bo sprawdzilem ten sam makaron, tej samej firmy w innym sklepie no i sytuacja wyglada juz inaczej, czyli tak jak powinno byc



...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132148 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460637
makro wrzucaj takie jakie masz w programie, lub chyba najlepsze tabela to nutritiondata

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6255 Napisanych postów 75946 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754358
Jest to wartość po obróbce. Dość łatwo się tego domyślić, a ostatnie zdjęcie rozwiewa wszelkie wątpliwości.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Rozkład makro na IF

Następny temat

Napady jedzenia i odchudzanie

WHEY premium