SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Kalkulatory, tabele wartości odżywczych

temat działu:

Szybkie pytania bez logowania

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 928

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51563 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Cześć.

Ostatnio zastanawia mnie jedna kwestia dotycząca składników odżywczych podawanych przez tabele itd.
Wiem że wartości te podane są dla produktów przed obróbka termiczną.

Ale jak przyjmować wartości np. dla udka kurczaka? makreli wędzonej czy orzechów włoskich?
Ważyć jak już "obierzemy" wszystko czy może w całości???
Wiadomo kości czy łupin nie zjemy, ale czy te części niejadalne są już standardowo odliczone w tabelach i tak należy zakładać?

Pozdrawiam!
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 877 Napisanych postów 2102 Wiek 4 lata Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 60792
Sugeruj się troche tą stroną -> http://www.ilewazy.pl/udko-z-kurczaka  znajdziesz tam prawie wszystko.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Szacuny 33067 Napisanych postów 23160 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 278039
powyższa strona jest ok i dużo pomaga , Ja jak ważę udko z kurczaka to zawsze po obróbce bo łatwiej :) Jak gotowane to daje w tabeli gotowane udko z kurczaka lub jak smażone to udko pieczone bez skóry ( ważę cale i potem po zjedzeniu odejmuje wszystkie skory i kości ) przy makreli odejmuje kregosłup i skóre .


Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2018-09-05 16:07:52
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17702 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Jak masz w tabeli udko z kurczaka to już oszacowane jest razem z kością, jak masz napsiane w tabeli mięso z ud kurczaka tzn że jest już bez kości
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 92 Wiek 33 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 3633
anubis84
Jak masz w tabeli udko z kurczaka to już oszacowane jest razem z kością, jak masz napsiane w tabeli mięso z ud kurczaka tzn że jest już bez kości


Różnie jest to podawane np. na potreningu jak wklepiesz udko z kurczaka i mięso z ud kurczaka ze skórą to kcal na 100g masz tyle samo. Dajmy na to że ważysz sobie 300g mięsa z udek i pieczesz, to samo robisz z całą nogą która przed pieczeniem ważyła równierz 300g no i dupa nie wiadomo które 300g uwzględnić w bilansie


Zmieniony przez - lewap w dniu 2018-09-06 13:35:59
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17702 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Dajesz mięso z udek to wklep mięso z udek, dajesz udo to wklep udo

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Poziom bf

Następny temat

Czy ktoś z was ma nerwice sercową?

WHEY premium