SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Proteinowe tosty [LC]

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2731

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 978 Napisanych postów 11361 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 191506
Proteinowe tosty

Bardzo szybka i prosta opcja do zrobienia.

Składniki:
jaja - 5 sztuk
ser piórko - 80g
szynka wieprzowa - 100g
papryka, cebula, czosnek, kolendra - wedle uzniania
przyprawy: pieprz, sól, ostra papryka, natka

Jaja mieszamy mikserem, dodajemy tarty ser, pokrojone w kostkę: paprykę, cebulę, szynkę. Czosnek przeciśnięty przez praskę oraz przyprawy. Mieszamy wszytko łyżką i nakładamy na delikatnie natłuszczony toster. Chwile zapiekamy i gotowe.

Z podanych porcji wychodzi 12 trójkącików.
1 trójkącik
kcal - 62 kcal
Białko - 7,5g
Tłuszcz - 3,5 g
Węglowodany - tyle co z warzyw

Możecie jeść to jako posiłek białkowo- tłuszczowy, a po dodaniu np płatków jaglanych taktować to jako posiłek pełnowartościowy zawierający białko, tłuszcz i węglowodany.

SMACZNEGO!




Zmieniony przez - wojo zmc w dniu 2018-09-23 23:11:58
1
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1660 Napisanych postów 5479 Wiek 35 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 94310
super sprawa widzialem ostatnio podobny przepis tylko sypali tam jeszcze wpc

when im going to do some mountaineering actually im going back home

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
makrosięzgadza Kuchnia Dzika
Ekspert
Szacuny 375 Napisanych postów 423 Wiek 41 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 13988
eleganckie. u mnie dzis wytrawne gofry wleciały
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kasze ryże z suszonymi dodatkami Dania Babci Zosi warto?

Następny temat

Choco mufin jaglany

WHEY premium