SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Źródła tłuszczy do smażenia

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1218

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 74 Wiek 5 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 766
Szukam dodatkowych źródeł do smażenia. Mam na razie asortyment:

-smalec
-olej kokosowy z Biedronki
-oliwa z oliwek(?)
-masło klarowane

Dodać coś?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132148 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460637
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6263 Napisanych postów 76003 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754688
Masz to co najlepsze do smażenia. Ewentualnie jeszcze tłuszcz gęsi, ale jest drogi. Nic tutaj nie trzeba dodawać.
1

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 103 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 7068
Ja bym odpuścił sobie oliwę choćby z 1 powodu. Jest to najczęściej podrabiany tłuszcz. W przypadku oliwy z oliwek ten proceder ma charakter masowy. Najlepiej chyba sprawdzić samemu. Gdy po podgrzaniu syczy i dymi się, to się nie nadaje.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 60 Napisanych postów 660 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 9299
Z tą oliwą to bym zrobił tak jak kolega wyżej radzi. Oliwa nadaje się bardziej do podsmażania niż do smażenia bo to głównie kwasy omega 9 a więc są mało stabilne. Wrzuć w to miejsce olej ryżowy, na masło klarowane szkoda kasy, na smalcu można smażyć ale też nie za długo bo zawiera sporo nienasyconych tłuszczów. Olej kokosowy nadaje się tylko do posiłków białkowo tłuszczowych i powinien być to olej rafinowany.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 33055 Napisanych postów 23153 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 278022
Oliwa do krótkiej obróbki ok ( ryba bez panierki , piers ) jajecznica itp . nie ma powodu z niej rezygnować .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6263 Napisanych postów 76003 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754688
Pierś, jajecznicę, rybę, jak najbardziej można smażyć na oliwie. Nikt raczej nie będzie smażył ćwiartki kurczaka:

https://potreningu.pl/articles/4681/czy-na-oliwie-mozna-smazyc 
1

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Powrót do diety.

Następny temat

DIeta redukcyjna - Kubja -

WHEY premium