SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Filet z piersi kurczaka przed i po gotowaniu

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1720

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 364 Wiek 26 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 3781
Witam. Filet z piersi kurczaka waży przypuśćmy 750g(tyle kupuję, żeby po ugotowaniu wyszło około 500g). Więc makroelementy liczyć sobie według ugotowanego mam rozumieć?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9050 Napisanych postów 82717 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699603
Nie, liczysz wszystko przed obróbka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 364 Wiek 26 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 3781
Czyli jeśli potrzebuję makroelementów z 500g piersi kurczaka to kupić po prostu 500g surowego i nieważne ile bedzie wazyc po ugotowaniu tak?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9050 Napisanych postów 82717 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699603
Tak właśnie . Wszystko liczysz przed gotowaniem / smażeniem itp
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 364 Wiek 26 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 3781
Ok. Dzięki wielkie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 33021 Napisanych postów 23124 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 277955
Liczysz przed obrobka ( najdokładniej ) ale jesli używasz kalkulatora na potreningu to tam wartosc fileta po ugotowaniu jest dosc dobrze podana .Kiedys robilem testy i przez kilka dni porównywałem wartosci w stosunku do wagi przed i po ugotowaniu i wyniki wyszły bardzo zblizone do tych w tabeli .Wiec sam dośc czesto gotuje wiekszy kawałek piersi i mam na 2 dni i z niego poprostu udzielam sobie do danego posiłku a w tabeli wybieram opcje GOTOWANA PIERS z kurczaka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132148 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460637
wszystjo ważysz przed ugotowaniem, np piers 1 kg po ugotowaniu waży ok 700g, bo traci wode, znowu ryż 100 g po ugotoaniu waży ok 250 bo to jest 100g ryżu i 150 bezkalorycznej wody

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6256 Napisanych postów 75952 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754408
Tutaj możesz poczytać trochę na ten temat: https://potreningu.pl/articles/4639/kiedy-nalezy-wazyc-produkty 

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Masa czy redukcja?

Następny temat

Zaczynamy redukcję.

WHEY premium