...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
nie pomogą
1
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
pomoże przeczytanie art podwieszonych pozdr
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
Pamiętam moją rozmowę z kobietą, która ma ferme i w sumie sama jest zdania, że jajka z fermy (czyli 80% tego co kupujecie, a nawet 90% sklepowych, co wszyscy wiemy), są chu...we i sama kupuje jajka na wsi z ww. Kiedyś zapytałam jej, ponieważ na siiłowni usłyszałam od paru osób, któe właśnie robią same odżywki, że jedza surower jajka- czy to zdrowe i racjonalne w ogóle. Wywaliła na mnie oczy jak 5ciozłotówki i się zapytała, czy mięso tez surowe bym zjadła? Albo co by było, gdybym mleko bez gotowania uprzedniego wypiła- czy zdajecie sobie np. sprawę, ze to wszystko pochodzi od istot, które są w stanie magazynowac zarazki które wybija tylko i wyłącznie odpowiednia temperatura- tudzież gotowanie? Ja wiem, ze to się bagatelizuje, ale obejrzyjcie sobie dokumenty na Discovery lub inne dostępne na yt, gdzie pokazują co w ogóle znajduje się na skorupkach, skrókach owoców, warzyw itd. Jak ja to zobaczyłam, to automatycznie nie wyobrażam sobie zjeść pomidora bez wyparzenia go albo bardzo bardzo dokładnego mycia.
Jestem zdania i zawsze będę, ze to co od zwierząt powinno być przetworzone. Do tego przystosowane jest nasze dzisiejsze odżywianie, i choćby nie wiem co i kto tłumaczył, że pierwotnie jadaliśmy surowe mięcho itd, to nie przemawia to do mnie. Mięso, ryby, jajka- mleko, to są produkty, które uważam, że MUSZĄ ulec obróbce termicznej w celu wywalenia z nich zarazkowego śmietnika.
Wiele się zmieniło na przestrzeni tysięcy lat również w naszych organizmach i wielu ludzi np nie jest w stanie strawić surowych pokarmów pochodzenia zwierzęcego. Nie wspomne o tym, ile się zmieniło w organizmach zwierząt, o sposobach hodowli, antybiotykach itd. Kury to chyba ptaki, które w ogóle najmocniej są faszerowane dziadostwem... Być może są osoby, które z lekkoscią surower jajka trawią, niemniej ja bym nie ryzykowała zarażenia się jakimś dziadostwem.
Zmieniony przez - ckdfans w dniu 2012-05-24 17:47:16
Jestem zdania i zawsze będę, ze to co od zwierząt powinno być przetworzone. Do tego przystosowane jest nasze dzisiejsze odżywianie, i choćby nie wiem co i kto tłumaczył, że pierwotnie jadaliśmy surowe mięcho itd, to nie przemawia to do mnie. Mięso, ryby, jajka- mleko, to są produkty, które uważam, że MUSZĄ ulec obróbce termicznej w celu wywalenia z nich zarazkowego śmietnika.
Wiele się zmieniło na przestrzeni tysięcy lat również w naszych organizmach i wielu ludzi np nie jest w stanie strawić surowych pokarmów pochodzenia zwierzęcego. Nie wspomne o tym, ile się zmieniło w organizmach zwierząt, o sposobach hodowli, antybiotykach itd. Kury to chyba ptaki, które w ogóle najmocniej są faszerowane dziadostwem... Być może są osoby, które z lekkoscią surower jajka trawią, niemniej ja bym nie ryzykowała zarażenia się jakimś dziadostwem.
Zmieniony przez - ckdfans w dniu 2012-05-24 17:47:16
...
Napisał(a)
Arek96 2 lata ten art leżał nie wiem po co aż tak poruszany
PRO MODERATOR DZIAŁU
Polecane artykuły