SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wafle ryzowe

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 837

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 79 Wiek 30 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 905
Jak z tymi wafalami jest? Można nimi wegle dobic z sosikami 0 ?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
można wszystko pamiętając, żeby to był dodatek od czasu do czasu a nie napychanie się dzień dnia, wlicz w bilans i możesz podjeść, wszystko jest dobre tylko z umiarem, bo w nadmiarze szkodzi nawet woda
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 79 Wiek 30 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 905
A jak obliczyć kcal ? Coś słyszałem ze wzór jakiś jest ale nie bardzo rozumiem o co chodzi
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
to trochę od złej strony zaczynasz, że pytasz się o dobijanie waflami z sosem zero nie widząc ile spożywasz
https://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne,_skł._prod._żywnościowych,_BF-t276436.html tutaj masz wzór
w zależności czy masa czy redukcja dodajesz lub ujmujesz 200-300kcal, przyjmij 2g białka i 1-1,5g tłuszczu na kg masy ciała, a reszta z węglowodanów, tutaj masz źródła z jakich najelpiej korzystać
https://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie.
https://www.sfd.pl/-t1135440.html- Źródła białka w diecie.
https://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie.
a później wrzuć coś co ułożysz pod siebie wg tego wzoru i postaramy się podwpoeiedzieć cos
https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBIĆ_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIAŁU.-t922822.html 
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 79 Wiek 30 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 905
Wyszło mi 2996kcal
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
tyle Ci wyszło na zero? redukujesz to odejmujesz 200-300, a jak masujesz to dodajesz 200-300. Przyjmujesz wtedy te wymagane kalorie i dobierasz makro wg wskazówek które wcześniej podałem, wrzuć tutaj to co ustalisz plus ankieta i coś pomożemy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6263 Napisanych postów 76003 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754688
Wafle ryżowe to przetworzony produkt. Okazyjnie można zjeść,jak nic innego nie masz. Jednak nie warto spożywać ich stałe.

Po wyliczeniu zapotrzebowania i ustaleniu celu podziel kcal na makroskładniki: 2g białka, 1g tłuszczów i reszta kcal z węglowodanów.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132148 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460637
Wcinanie samcyh wafli nie wiem czy to takie smaczne będzie, nawet i z sosami, jak juz to zrób sobie jakąś sałatkę czy coś i zamiast pieczywa je zdjedz.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6263 Napisanych postów 76003 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754688
Tutaj możesz poczytać więcej na temat wafli ryżowych: https://potreningu.pl/articles/4548/fenomen-wafli-ryzowych 

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta do oceny !

Następny temat

Pomoc przy obliczeniu zapotrzebowania kalorycznego i podział na makroskladniki

WHEY premium