SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

gdzie znaleźć "prawdziwe" przepisy

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1723

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 33 Wiek 41 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 3846
Nie wiem czy ja mam coś z oczami, bo nigdzie na tym forum nie ma przepisów na dania, które nadają się do codziennego przyrządzania. Wszędzie piszecie o łatwości i szybkości przyrządzania dań a ja widzę, że 80% tych przepisów nadaje się na niedzielny obiad, gdzie mamy cały dzień na gotowanie. Gdzie są przepisy dań, które można zrobić rano np. przed pracą? Gdybym miał gotować wg. tego co ląduje tu na forum to trzeba wstawać o 3 rano, żeby do 6 się wyrobić. Wiem że to ładnie wygląda i smakuje, ale tego się nie da przyrządzać codziennie. Dania wygladaja jakby je Modest Amaro robił. Jeszcze brakuje do każdego dania szczypty szafranu i byłoby cycuś. Ciekawe jakby wyglądała ankieta z tym co tak naprawdę jecie w ciągu dnia, bo "typowa" dieta kończy się na wiadrze ryżu i gotowanym na wodzie korpusie kurczaka.
1
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1660 Napisanych postów 5479 Wiek 35 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 94310
nikt nie robi posilkow przed praca. rpzygotowuje sie je dzien wczesniej. jem roznorodnie, kolorowo i nie spedzam w kuchni wiecej jak 2h dziennie robiac 3 posilki na biezaco, a 2 dzien wczesniej.

when im going to do some mountaineering actually im going back home

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29915 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
ale czego Ty właściwie oczekujesz zakładając ten temat? gotujesz w niedzielę więcej czegoś i masz na 2-3 dni do przodu, a później dzień przed, a przepisów jest tyle że dla każdego rodzaju diety, czasu i smaków coś można dopasować, bo nikt raczej tutaj nie ma czasu na siedzenie codziennie pół dnia w kuchni, jak chcesz coś rano przed pracą zrobić to montujesz omleta na szybko, bo obróbka warzyw mięsa itp wymaga już czasu więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1012 Napisanych postów 5399 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 136777
https://www.sfd.pl/!_VADEMECUM_DZIAŁU_KUCHNIA_!-t639838.html 

,,Ludzie chwytają za miecz, by ukoić rany na duszy, których doznali w przeszłości. I by umrzeć z uśmiechem na ustach".

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 33 Wiek 41 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 3846
Widziałem ten dział i zastanawia mnie dlaczego nikt nie publikuje zdjęć jak to wygląda po trzech dniach wyjęte z lodówki i zapakowane do pojemników. No i oczywiście jak to smakuje po takim czasie.
Zwyczajnie boję się o swój żołądek. Na przykład jak smakuje trzydniowy omlet z tuńczykiem i płatkami.


Zmieniony przez - banan_tolek w dniu 2019-02-06 14:18:48
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29915 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
a jak usmażysz klasycznego schabowego i zrobisz np. mizerię to po 3 dniach jak będzie smakować?
ja obrabiam wszystko bez zbędnych dodatków i nie odczuwam żadnej różnicy, jedynie na kurczaku, że jest bardziej suchy, ale tak mi odpowiada do mojego trybu życia, chcąc się pilnować swojego makro i mi to nie przeszkadza, ale jak chcesz jeść codziennie świeże to niestety ale wymaga to poświęcenia więcej czasu na bieżąco
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1012 Napisanych postów 5399 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 136777
A jak ma niby wyglądać? Mięcho trzymane w pojemniku, usmażone z przyprawami jest zdatne do spożycia, nie świruj.
Od 100 lat jem kilkudniowe potrawy, żyję i miewam się świetnie, niczego nie brakuje ani smakowi, ani wyglądowi.
Omleta nie jesz po 3 dniach, ale już jakąś potrawkę/gulasz/klopsy/pieczeń to śmiało

Przyrządzaj, pakuj do zamkniętego garnka/pojemnika, wyciągaj i jedz, nie umrzesz, daj spokój

,,Ludzie chwytają za miecz, by ukoić rany na duszy, których doznali w przeszłości. I by umrzeć z uśmiechem na ustach".

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17700 Napisanych postów 132147 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460634
u mnie maks to 2 dni, kiedys robiłem na 3, mieśo jeszcze ok ale węgle już nie, ale węgle to wrzucasz ryż i gotowe.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 18 Wiek 36 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 892
W pojemniku próżniowym w lodówce szakszuka/sos warzywny wytrzymuje spokojnie 4 dni, zdarzało mi się jeść po 5. Polecam takie pojemniki - sądzę, że dostaję dzięki nim przynajmniej 2 dni przechowywania ekstra, kto wie - może nawet więcej, ale nie próbowałem ;).


Zmieniony przez - horrorny w dniu 2/7/2019 2:09:07 PM
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 60 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 10630
Jak robisz sos boloński do spaghetti to też jesz na raz cały ? Ja zazwyczaj robię gar jak dla wojska i jemy wszyscy w domu w sumie ze 3 dni :) Wytrzymuje w lodówce bez problemu, tak samo inne dania. Przepisy na kanapeczki z rukolą, rzodkiewką i pomidorkiem w 3 minuty znajdziesz na jakimś blogu z dietami kopenhaskimi i innymi 1000 kcal


Zmieniony przez - pixeloza w dniu 2019-02-19 10:26:24
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wegaśnki krem czekoladowy

Następny temat

Pasta z serka wiejskiego i awokado

WHEY premium