Jaglana tarta rustykalna
Składniki:
- 200 g mąki jaglanej
- 160 g mąki ryżowej
- 6 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego
- 2 żółtka
- 3-4 łyżki ksylitolu lub innego słodzidła (najlepiej zmielić na puder)
- 6 łyżek zimnej wody
- 2 jabłka
- 2 śliwki
- cynamon
- słodzidło
Przygotowanie:
1. Do miski wsypać mąki, dodać żółtka, olej i słodzidło I wymieszać.
2. Dodawać wody i zagnieść ciasto. W razie potrzeby dodawać wody lub mąki.
3. Ciasto będzie elastyczne ale kruche. Odstawić ciasto.
4. Pokroić owoce w cienkie paski, posypać cynamonem i ksylitolem
5. Rozwałkować ciasto na kształt okręgu, nałożyć owoce i zawinąć ciasto. Ciasto będzie się delikatnie rwać, ale trzeba je tylko posklejać.
6. Piec 30 min w 180 stopniach na funkcji góra-dół
Smacznego
BLOG TRENINGOWY http://www.sfd.pl/[BLOG]Melo_15/Początki_z_IF-t1034320-s32.html#post5
BLOG KULINARNY http://www.sfd.pl/[BLOG]_melo15_Nie_ma_bardziej_szczerej_miłości_niż_miłość_do_jedzenia_-t1116447.html
ZAPRASZAM!!!