Składniki:
800g mąki pszennej
500g twarogu chudego
25g rodzynek
2 jajka (105g)
skyr naturalny fruvita
drożdze
erytrytol ok 200g dawałam bardziej na oko
Wykonanie:
Jeśli używamy suchych drożdzy od razu mieszamy je z mąką, jeśli świeze robimy zaczyn.
Ser rozdrabniamy widelcem bądź blendujemy w jogurtem, (ja dodałam jeszcze wody w której moczyły się rodzynki), wszystko mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia.
Ja ciasto podzieliłam na dwie części, połowe rozwałkowałam i posypałam cynamonem, erytrytolem i rodzynkami a drugą posmarowałam domowym dżemem truskawkowym z chia.
Zwijamy, tniemy na części i pieczemy ok 15-20 min w 180 stopniach. Wychodzą baaaardzo mięciutkie, pulchne aż byłam mocno zaskoczona :)
Wartości na 100g.
195kcal
35,8 W
1g T
11g B