...
Ekspert
Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Ile mniej wiecej bedzie wazyc 100g surowego ryzu po ugotowaniu? 250-300g?
...
Specjalista
Szacuny
72
Napisanych postów
888
Wiek
5 lat
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
8496
to zalezy ale cos kolo tego , tak czy owak warzy sie przed obrobk
...
monkey22
Doradca
Ekspert
Szacuny
33134
Napisanych postów
23209
Wiek
43 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
278150
Im dłużej będziesz gotować tym więcej nabierze wody i tym większa waga będzie i są tu duże rozbierzności bo od 220 do prawie 400 g
...
Początkujący
Szacuny
7
Napisanych postów
177
Wiek
23 lat
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
58116
przyjmij 300g i pamietaj ze wazymy wszystko przed obrobka
...
anubis84
Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale
Szacuny
17707
Napisanych postów
132168
Wiek
39 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1460711
ok 250-300 ale sporo zależy od ryzu, brązowy czy biały. U mnie są to okolice 250g
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Specjalista
Szacuny
72
Napisanych postów
888
Wiek
5 lat
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
8496
Jak monkey jak będziesz długo gotowal to może być i 400 więc ciężko jest to stwierdzić
...
georgu
Moderator
Ekspert
Szacuny
14678
Napisanych postów
53199
Wiek
34 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
400739
Produkty trzeba ważyć przed obróbką. A jak jednorazowo nie zważyłeś, to zdumienie na oko i nic się nie stanie
...
domer
Moderator
Ekspert
Szacuny
6272
Napisanych postów
76043
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754908
Nie ma to znaczenia. Przyjmujemy przed obróbką.
Moderator działu Odżywianie