Szacuny
11148
Napisanych postów
51556
Wiek
30 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Znalazłam w Tesco chleb razowy krojony z takim składem: zakwas żytni (28%) (woda, mąka żytnia), mąka żytnia razowa (27%), woda, mąka żytnia (19%), sól
Wartości odżywcze - 100 g produktu
Wartość energetyczna - 216 kcal
Tłuszcz - 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 43 g
w tym cukry - 1,6 g
Błonnik - 4,8 g
Białko - 4,9 g
Sól - 1,4 g
Co myślicie? Ten chleb jest dobrej jakości? Można go wprowadzić na co dzień do swojej diety?
Szacuny
3035
Napisanych postów
51765
Wiek
33 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
349847
Z pieczywem jest tak jak z białym ryżem czy makaronem - nigdy nie jesz go samego, także jak dodatki będą wysokiej jakości, dostarczą wszystkiego czego trzeba, to nie ma znaczenia czy będzie to biały chleb czy bułka, czy coś innego. Wiadomo, im krótszy skald tym lepiej, ale tez nie ma co świrować. To na co warto zwrócić szczególną uwagę, to podaż soli/sodu.
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2019-05-02 00:05:26
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE. KONTAKT: [email protected]