SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta - kalorie, makro

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2926

Ankieta

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 2609 Wiek 28 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 29039
Oki, wieczorem wrzucę zrzut z dzisiejszej diety.
Pytanko, czy jak smażę sobie placki lub kurczaka i daję ok 20g oleju kokosowego na patelnie to też go uwzględniać w kcal?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6256 Napisanych postów 75935 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754304
Oczywiście. Przecież on nie paruje, tylko wsiąka w potrawę.
1

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132148 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460637
W palcki raaczej wsiaknie w kurczaka nei wiem ale do kurczaka 5g już spokojnie starczy, tak na pók kilograma.
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6256 Napisanych postów 75935 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754304
Do piersi z kury w ogóle nie trzeba. Chyba, że w panierce. Kawałki lub większe elementy bez panierki i tak puszczają sporo wody, więc ciężko można powiedzieć, że duszony je a nie smażymy.
1

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 2609 Wiek 28 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 29039
Chyba będę wliczał do wszystkiego co smażę, kuraka nawet po usmażeniu jak wrzucę na ręcznik papierowy to sporo wycieka tego tłuszczu, a nie zawsze mogę czekać, aż puści tluszcz na ręcznik to często po usmażeniu ląduje prosto na ryż w pojemniku.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3035 Napisanych postów 51765 Wiek 33 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349847
Tak, powinieneś wliczać do wszystkiego co smażysz, jednak tak jak ktoś napisał wyżej - warto przemyśleć ilości tłuszczu, które dajesz do smażenia - zdecydowanie nie potrzeba go aż tyle.
1

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6256 Napisanych postów 75935 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754304
W jakim celu mięso kładziesz na ręcznik papierowy? W ten sposób tylko utrudnisz sobie liczenie tłuszczów w posiłku.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132148 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460637
Po co odsączać, jak tak się dzieje to za duzo dajesz dać małą żyżeczkę i wliczyć wsyztsko

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 326 Napisanych postów 1069 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 19183
Ja zawsze leje trochę oliwy na patelnię i ręcznikiem papierowym rozprowadzam po całej powierzchni. To co zostaje na patelni nawet nie trzeba wliczac a smakowo robi robotę :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6256 Napisanych postów 75935 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754304
Takie rozwiązanie jak najbardziej również może być.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wyjście z redukcji

Następny temat

Zapotrzebowanie kaloryczne dla intensywnie trenującego 16-latka

WHEY premium